307 Forum

Je voelt je (soms) lekkerder in een peugeot...
Het is nu vr 20 apr 2018 - 06:46:43

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 19 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: za 15 apr 2017 - 22:07:43 
Offline

Geregistreerd: ma 03 apr 2017 - 20:31:02
Berichten: 12
Hoe goed de auto mij ook bevalt, ik mis toch mijn oude autootje als het gaat om geluid, afspelen via bluetooth etc.
In mijn 307 zit de originele rt3 icm met navtech navigatie systeem.
Graag zou ik willen weten of er hier iemand ervaring heeft met deze te vervangen.
Ik heb een mooie (dubbel din) autoradio gevonden die ik wel graag zou willen inbouwen:
https://www.bol.com/nl/p/pioneer-autoradio-fh-x730bt-dubbel-din-usb-cd-bluetooth/9200000058955819/?bltg=itm_event=click&mmt_id=e21c26a3944c0463&pg_nm=pdp&slt_id=prd_reco&slt_nm=product_recommendations&slt_pos=C1&slt_owner=ccs&itm_type=product&itm_lp=5&itm_id=9200000058955819&itm_role=in
Hij heeft lig ondersteuning voor stuurbediening, zover was ik al :)
Maar wat ik verder zou willen weten is,
* in hoeverre het externe display nog zal werken?
* welke interface kabel ik nodig heb voor de radio stuurbediening?
* en werkt de cruise control bediening nog, dus ook als de laats genoemde interface kabel ontbreekt?

Bedankt,


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 16 apr 2017 - 01:15:32 
Offline

Geregistreerd: ma 16 jun 2014 - 22:37:24
Berichten: 921
Bij iedere autoradio inbouwcentrum weten ze welke interface je nodig hebt, deze heeft trouwens geen navigatie weet niet of dat is wat je wilde?
Cruise control is apart, heeft verder geen invloed welke radio je inbouwt. :wink:


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 16 apr 2017 - 11:06:37 
Offline

Geregistreerd: ma 03 apr 2017 - 20:31:02
Berichten: 12
Gisteren ben ik inderdaad bij een inbouw centrum geweest, maar die kon eigenlijk geen interface kabel vinden bij hun leveranciers.
Dat de navigatie dan niet meer werkt neem ik voor lief, gebruik toch liever mijn iPhone daarvoor.
Ik vroeg me daarbij alleen af of het hele externe display dan niet meer werkt of dat er dan wel nog bijvoorbeeld de rij/verbruik informatie getoond word.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 16 apr 2017 - 14:38:16 
Offline

Geregistreerd: ma 16 jun 2014 - 22:37:24
Berichten: 921
Meestal blijft je info over verbruik en zo wel op het display staan, is bij mij ook, net als de datum en klok, alleen de info over de radio is dan weg dus in jouw geval waarschijnlijk de navigatie ook.
De zaak waar je geweest bent is niet zo goed dan, want hier in Tilburg hing de interface die ik nodig had gewoon in het rek, je kunt ook online zoeken, hier bijvoorbeeld.
https://www.pioneer-store.nl/stuurwielb ... rfacekabel


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 16 apr 2017 - 16:06:15 
Online
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 03 maart 2009 - 19:22:18
Berichten: 15833
Woonplaats: Hoevelaken.
Je hebt een RT3, met een kleurenscherm of pijltjes navigatie, is bijne niet mogelijk om een andere radio in te bouwen.
Je kan een andere radio inbouwen en de oude ergens verstoppen, is zo ver ik weet 1 keer gedaan, stuurwielbediening is niet mogelijk.

_________________
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI 3 deurs hatchback 2.0 uit 2003<<
>>>>Heden, 407 XS sedan 2.2 16V uit 2004 gechipt naar 166 PK<<<<


Laatst bijgewerkt door Doornekamp33 op di 18 apr 2017 - 06:15:47, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 16 apr 2017 - 20:40:38 
Offline

Geregistreerd: ma 16 jun 2014 - 22:37:24
Berichten: 921
Andere radio kan altijd natuurlijk, maar dan moet je hem apart aansluiten op een stroombron, niet op de originele stekker dan, maar waarom hebben ze dat zo ingewikkeld gemaakt bij een rt3?
Ik wist niet dat het zo moeilijk was bij dat systeem :oops:
Maar zoals gemeld, vertoppen kan natuurlijk ook, heb je toch een andere radio en je navigatie ook nog :wink:


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 16 apr 2017 - 22:45:21 
Online
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 03 maart 2009 - 19:22:18
Berichten: 15833
Woonplaats: Hoevelaken.
Het scherm word bij de RT toestellen aangestuurd met een glasvezel kabel ipv gewoon draadjes, dus haal je dat toestel er uit is het scherm zwart.

Je zou met heel veel moeite en kabels vervangen er een gewoon scherm in kunnen krijgen, maar ik waag me er niet aan.

_________________
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI 3 deurs hatchback 2.0 uit 2003<<
>>>>Heden, 407 XS sedan 2.2 16V uit 2004 gechipt naar 166 PK<<<<


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: ma 17 apr 2017 - 20:40:41 
Offline

Geregistreerd: ma 03 apr 2017 - 20:31:02
Berichten: 12
Oké, net heb ik de radio even los gekoppeld en inderdaad. Het scherm blijft zwart :(
Balen had ik dit geweten voor ik de auto kocht had waarschijnlijk verder gekeken.

Heb een foto van de radio gemaakt om misverstanden te voorkomen. Maar bij het loskoppelen zag ik Magnetti Marelli staan. De meneer bij het inbouw station zei al zoiets als het er zo een is dan heb je waarschijnlijk een probleem.


Bijlagen:
IMG_0390.JPG
IMG_0390.JPG [ 127.75 KiB | 3350 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: ma 17 apr 2017 - 20:49:48 
Offline

Geregistreerd: ma 03 apr 2017 - 20:31:02
Berichten: 12
Maar ik ben niet bekend met de term vertoppen. Ik ga ervan uit dat het inhoud de radio te laten zitten en er een tweede bijplaatsen die dan aan een aparte stroombron moet worden gekoppeld. Zouden ze dit standaard ook bij een inbouw station doen?

Wat ik vooral mis is spotify afspelen via bluetooth als ook de lage tonen dmv. subwoofer. Zijn hier misschien handigere alternatieven voor? Ipv. twee radio of een andere auto ( :lol: )

Maar stel ik dat het mij niet uit maakt dat het externe scherm zwart blijft en de stuurbediening wel/niet werkt mbo een interface is het dan toch mogelijk eerstgenoemde radio in te bouwen mbo een iso verloop stekker?

Bedankt voor jullie reacties iig.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: ma 17 apr 2017 - 23:53:58 
Offline

Geregistreerd: ma 16 jun 2014 - 22:37:24
Berichten: 921
Ik denk zelfs dat als je een beetje handig bent je dat scherm kunt vervangen voor een los lcd scherm wat aangesloten is op je andere radio, kun je bijvoorbeeld gebruiken voor achteruitrij monitor of om dvd te kijken, vertoppen is inderdaad je originele radio ergens anders plaatsen en de nieuwe apart aansluiten op een andere stroombron.
En volgens mij kun je inderdaad je andere radio aansluiten met de goeie interface maar dat je scherm vervalt.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di 18 apr 2017 - 06:20:08 
Online
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 03 maart 2009 - 19:22:18
Berichten: 15833
Woonplaats: Hoevelaken.
Met de nodige kabeltjes erbij kun je een ander scherm inbouwen, het gewone monochrome scherm, m.a.w. halve dashboard uit elkaar, kabelboom vervangen, daarna diagbox er aan alles omcoderen van RT3 naar RD3,
en dan ben je al een aardig stuk op weg.

Simpeler, huidige radio in het dashboardkasje, nieuwe voeding en massa trekken voor de nieuwe radio en die netjes in het dashboard inbouwen, cd wisselaar kun je laten vervallen.

_________________
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI 3 deurs hatchback 2.0 uit 2003<<
>>>>Heden, 407 XS sedan 2.2 16V uit 2004 gechipt naar 166 PK<<<<


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di 18 apr 2017 - 13:40:56 
Offline

Geregistreerd: ma 16 jun 2014 - 22:37:24
Berichten: 921
Dit is wat ik ook bedoelde inderdaad :mrgreen:


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di 18 apr 2017 - 20:59:40 
Offline

Geregistreerd: ma 03 apr 2017 - 20:31:02
Berichten: 12
Oké, dus sowieso een flink project linksom of rechtsom.
Ik heb ondertussen ook zitten lezen over 'car-pc's, zou denk ik ook een mooie optie kunnen zijn.
Want dan zou ik dat scherm ook kunnen vervangen door een lcd die daarop aan te sluiten is.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: ma 10 jul 2017 - 13:14:16 
Offline

Geregistreerd: ma 03 apr 2017 - 20:31:02
Berichten: 12
Nou vorige week dan toch een aftermarket radio ingebouwd.

Waar ik achter ben gekomen is dat er standaard geen geschakelde plus is, de radio kan dus potentieel aan blijven als de auto van het contact is.
Heeft iemand ervaring met het zelf maken van een geschakelde plus en zo ja, waar zou deze op aan moeten worden gesloten?
Ik wil ook graag nog een versterker aansluiten vandaar dat ik graag zon geschakelde plus wil aanleggen.

Als vervolg wil ik dan ook de originele radio weer aansluiten en een aparte stroomkabel trekken naar de aftermarket radio zodat het originele display weer werkt en via de nieuwe radio naar mijn favo spotify lijst kan luisteren.


Bijlagen:
download.png
download.png [ 43.66 KiB | 2934 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di 12 sep 2017 - 23:43:19 
Offline

Geregistreerd: vr 03 jun 2011 - 09:34:45
Berichten: 4
Woonplaats: Haren
Gaat het geluid/stem van de navigatie nog wel over de speakers Ivo? Kan je me uitleggen/laten zien wat je allemaal hebt aangepast?

Ronny


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 19 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
POWERED_BY
phpBB.nl Vertaling