307 Forum
http://307forum.nl/

Standaard autoradio/cd wisselaar vervangen in 307SW uit 2004
http://307forum.nl/viewtopic.php?f=12&t=13592
Pagina 1 van 2

Auteur:  ivoooooooh [ za 15 apr 2017 - 22:07:43 ]
Berichttitel:  Standaard autoradio/cd wisselaar vervangen in 307SW uit 2004

Hoe goed de auto mij ook bevalt, ik mis toch mijn oude autootje als het gaat om geluid, afspelen via bluetooth etc.
In mijn 307 zit de originele rt3 icm met navtech navigatie systeem.
Graag zou ik willen weten of er hier iemand ervaring heeft met deze te vervangen.
Ik heb een mooie (dubbel din) autoradio gevonden die ik wel graag zou willen inbouwen:
https://www.bol.com/nl/p/pioneer-autoradio-fh-x730bt-dubbel-din-usb-cd-bluetooth/9200000058955819/?bltg=itm_event=click&mmt_id=e21c26a3944c0463&pg_nm=pdp&slt_id=prd_reco&slt_nm=product_recommendations&slt_pos=C1&slt_owner=ccs&itm_type=product&itm_lp=5&itm_id=9200000058955819&itm_role=in
Hij heeft lig ondersteuning voor stuurbediening, zover was ik al :)
Maar wat ik verder zou willen weten is,
* in hoeverre het externe display nog zal werken?
* welke interface kabel ik nodig heb voor de radio stuurbediening?
* en werkt de cruise control bediening nog, dus ook als de laats genoemde interface kabel ontbreekt?

Bedankt,

Auteur:  kees Aben [ zo 16 apr 2017 - 01:15:32 ]
Berichttitel:  Re: Standaard autoradio/cd wisselaar vervangen in 307SW uit

Bij iedere autoradio inbouwcentrum weten ze welke interface je nodig hebt, deze heeft trouwens geen navigatie weet niet of dat is wat je wilde?
Cruise control is apart, heeft verder geen invloed welke radio je inbouwt. :wink:

Auteur:  ivoooooooh [ zo 16 apr 2017 - 11:06:37 ]
Berichttitel:  Re: Standaard autoradio/cd wisselaar vervangen in 307SW uit

Gisteren ben ik inderdaad bij een inbouw centrum geweest, maar die kon eigenlijk geen interface kabel vinden bij hun leveranciers.
Dat de navigatie dan niet meer werkt neem ik voor lief, gebruik toch liever mijn iPhone daarvoor.
Ik vroeg me daarbij alleen af of het hele externe display dan niet meer werkt of dat er dan wel nog bijvoorbeeld de rij/verbruik informatie getoond word.

Auteur:  kees Aben [ zo 16 apr 2017 - 14:38:16 ]
Berichttitel:  Re: Standaard autoradio/cd wisselaar vervangen in 307SW uit

Meestal blijft je info over verbruik en zo wel op het display staan, is bij mij ook, net als de datum en klok, alleen de info over de radio is dan weg dus in jouw geval waarschijnlijk de navigatie ook.
De zaak waar je geweest bent is niet zo goed dan, want hier in Tilburg hing de interface die ik nodig had gewoon in het rek, je kunt ook online zoeken, hier bijvoorbeeld.
https://www.pioneer-store.nl/stuurwielb ... rfacekabel

Auteur:  Doornekamp33 [ zo 16 apr 2017 - 16:06:15 ]
Berichttitel:  Re: Standaard autoradio/cd wisselaar vervangen in 307SW uit

Je hebt een RT3, met een kleurenscherm of pijltjes navigatie, is bijne niet mogelijk om een andere radio in te bouwen.
Je kan een andere radio inbouwen en de oude ergens verstoppen, is zo ver ik weet 1 keer gedaan, stuurwielbediening is niet mogelijk.

Auteur:  kees Aben [ zo 16 apr 2017 - 20:40:38 ]
Berichttitel:  Re: Standaard autoradio/cd wisselaar vervangen in 307SW uit

Andere radio kan altijd natuurlijk, maar dan moet je hem apart aansluiten op een stroombron, niet op de originele stekker dan, maar waarom hebben ze dat zo ingewikkeld gemaakt bij een rt3?
Ik wist niet dat het zo moeilijk was bij dat systeem :oops:
Maar zoals gemeld, vertoppen kan natuurlijk ook, heb je toch een andere radio en je navigatie ook nog :wink:

Auteur:  Doornekamp33 [ zo 16 apr 2017 - 22:45:21 ]
Berichttitel:  Re: Standaard autoradio/cd wisselaar vervangen in 307SW uit

Het scherm word bij de RT toestellen aangestuurd met een glasvezel kabel ipv gewoon draadjes, dus haal je dat toestel er uit is het scherm zwart.

Je zou met heel veel moeite en kabels vervangen er een gewoon scherm in kunnen krijgen, maar ik waag me er niet aan.

Auteur:  ivoooooooh [ ma 17 apr 2017 - 20:40:41 ]
Berichttitel:  Re: Standaard autoradio/cd wisselaar vervangen in 307SW uit

Oké, net heb ik de radio even los gekoppeld en inderdaad. Het scherm blijft zwart :(
Balen had ik dit geweten voor ik de auto kocht had waarschijnlijk verder gekeken.

Heb een foto van de radio gemaakt om misverstanden te voorkomen. Maar bij het loskoppelen zag ik Magnetti Marelli staan. De meneer bij het inbouw station zei al zoiets als het er zo een is dan heb je waarschijnlijk een probleem.

Bijlagen:
IMG_0390.JPG
IMG_0390.JPG [ 127.75 KiB | 6321 keer bekeken ]

Auteur:  ivoooooooh [ ma 17 apr 2017 - 20:49:48 ]
Berichttitel:  Re: Standaard autoradio/cd wisselaar vervangen in 307SW uit

Maar ik ben niet bekend met de term vertoppen. Ik ga ervan uit dat het inhoud de radio te laten zitten en er een tweede bijplaatsen die dan aan een aparte stroombron moet worden gekoppeld. Zouden ze dit standaard ook bij een inbouw station doen?

Wat ik vooral mis is spotify afspelen via bluetooth als ook de lage tonen dmv. subwoofer. Zijn hier misschien handigere alternatieven voor? Ipv. twee radio of een andere auto ( :lol: )

Maar stel ik dat het mij niet uit maakt dat het externe scherm zwart blijft en de stuurbediening wel/niet werkt mbo een interface is het dan toch mogelijk eerstgenoemde radio in te bouwen mbo een iso verloop stekker?

Bedankt voor jullie reacties iig.

Auteur:  kees Aben [ ma 17 apr 2017 - 23:53:58 ]
Berichttitel:  Re: Standaard autoradio/cd wisselaar vervangen in 307SW uit

Ik denk zelfs dat als je een beetje handig bent je dat scherm kunt vervangen voor een los lcd scherm wat aangesloten is op je andere radio, kun je bijvoorbeeld gebruiken voor achteruitrij monitor of om dvd te kijken, vertoppen is inderdaad je originele radio ergens anders plaatsen en de nieuwe apart aansluiten op een andere stroombron.
En volgens mij kun je inderdaad je andere radio aansluiten met de goeie interface maar dat je scherm vervalt.

Auteur:  Doornekamp33 [ di 18 apr 2017 - 06:20:08 ]
Berichttitel:  Re: Standaard autoradio/cd wisselaar vervangen in 307SW uit

Met de nodige kabeltjes erbij kun je een ander scherm inbouwen, het gewone monochrome scherm, m.a.w. halve dashboard uit elkaar, kabelboom vervangen, daarna diagbox er aan alles omcoderen van RT3 naar RD3,
en dan ben je al een aardig stuk op weg.

Simpeler, huidige radio in het dashboardkasje, nieuwe voeding en massa trekken voor de nieuwe radio en die netjes in het dashboard inbouwen, cd wisselaar kun je laten vervallen.

Auteur:  kees Aben [ di 18 apr 2017 - 13:40:56 ]
Berichttitel:  Re: Standaard autoradio/cd wisselaar vervangen in 307SW uit

Dit is wat ik ook bedoelde inderdaad :mrgreen:

Auteur:  ivoooooooh [ di 18 apr 2017 - 20:59:40 ]
Berichttitel:  Re: Standaard autoradio/cd wisselaar vervangen in 307SW uit

Oké, dus sowieso een flink project linksom of rechtsom.
Ik heb ondertussen ook zitten lezen over 'car-pc's, zou denk ik ook een mooie optie kunnen zijn.
Want dan zou ik dat scherm ook kunnen vervangen door een lcd die daarop aan te sluiten is.

Auteur:  ivoooooooh [ ma 10 jul 2017 - 13:14:16 ]
Berichttitel:  Re: Standaard autoradio/cd wisselaar vervangen in 307SW uit

Nou vorige week dan toch een aftermarket radio ingebouwd.

Waar ik achter ben gekomen is dat er standaard geen geschakelde plus is, de radio kan dus potentieel aan blijven als de auto van het contact is.
Heeft iemand ervaring met het zelf maken van een geschakelde plus en zo ja, waar zou deze op aan moeten worden gesloten?
Ik wil ook graag nog een versterker aansluiten vandaar dat ik graag zon geschakelde plus wil aanleggen.

Als vervolg wil ik dan ook de originele radio weer aansluiten en een aparte stroomkabel trekken naar de aftermarket radio zodat het originele display weer werkt en via de nieuwe radio naar mijn favo spotify lijst kan luisteren.

Bijlagen:
download.png
download.png [ 43.66 KiB | 5905 keer bekeken ]

Auteur:  justron [ di 12 sep 2017 - 23:43:19 ]
Berichttitel:  Re: Standaard autoradio/cd wisselaar vervangen in 307SW uit

Gaat het geluid/stem van de navigatie nog wel over de speakers Ivo? Kan je me uitleggen/laten zien wat je allemaal hebt aangepast?

Ronny

Pagina 1 van 2 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/