307 Forum

Je voelt je (soms) lekkerder in een peugeot...
Het is nu wo 22 aug 2018 - 02:11:48

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 42 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: ma 22 jan 2018 - 14:03:12 
Offline

Geregistreerd: ma 22 jan 2018 - 10:57:49
Berichten: 41
Goedenmiddag
Ik heb mijn pioneer ingebouwd in mijn 307sw als vervanging van de standaard rd3
Nu heb ik het probleem dat mijn radio niet zijn volledige geheugen vasthoud.
Vooringestelde zenders wel maar telefoon instellingen niet
Ook gaat de radio net als de kilometerstanddisplay pas na een minuut of zo uit.
Heb de dealer gebeld en die zegt dat ik de gele en rode draad van de voedingskabel van mijn pioneer moet wisselen/kruisen want dat doen hun ook altijd.
Nu heb ik hier gelezen dat dat storingen kan veroorzaken klopt dat? Of kan dat gewoon?
Stuurbediening hoeft van mij niet zo. Wel leuk maar niet noodzakelijk.
Als hij gewoon functioneert en zijn instellingen vasthoud is het mij prima.
Iemand advies?


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: ma 22 jan 2018 - 14:56:16 
Online
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 27 feb 2013 - 11:53:41
Berichten: 1257
Woonplaats: Alphen aan den Rijn
Welkom!

Even langs de Peugeot dealer gaan voor de interface met onderdeelnr 9706.86. Deze kost rond de 11 euro.

_________________
Sinds april 2010 in het bezit van:
307sw 1.6 16v LPG G3 (AG) Bj 9-2003 428.750km
Vorige auto's: 205D Forever - 306 XSi - 406 2.0 16v


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: ma 22 jan 2018 - 15:08:47 
Offline

Geregistreerd: ma 22 jan 2018 - 10:57:49
Berichten: 41
Die heb ik dus gebeld en die zeiden dat ze de oplossing die ik aangeef ook altijd gebruikten en dat die kabel niet nodig was vandaar mijn vraag
Ze zeiden dat ik dit maar even moest proberen maar weet niet of ik dat wel moet doen gezien de berichtgevingen hier


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: ma 22 jan 2018 - 15:19:02 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 06 feb 2013 - 20:09:48
Berichten: 614
Woonplaats: Groningen
ik zou ze zelf omzetten, echter als zn pennetje knapt dan moet je het alsnog met een ander verloop doen.
En voor die 11 euro wil je het werk en evt ellende toch niet van hebben ?

zie ook http://www.peugeottuningclub.nl/forum/v ... =12&t=9276

_________________
2013-2016 Peugeot 307 1.6 16V 109PK LPG 292192
2016-20... Peugeot 307 2.0 16V 150PK LPG 209... still counting


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: ma 22 jan 2018 - 15:23:42 
Offline

Geregistreerd: ma 22 jan 2018 - 10:57:49
Berichten: 41
Die pinnetjes zullen zo gauw niet knappen. Zijn vrij gove pinnetjes .
Zoiets als die knijpbusjes die je er zelf op kan zetten.
Ben alleen bang voor storingen maar als dit kan durf ik het wel aan


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: ma 22 jan 2018 - 20:38:10 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 03 maart 2009 - 19:22:18
Berichten: 16177
Woonplaats: Hoevelaken.
Als je een andere radio dan de RD3 inbouwd heb je het aangegeven verloopje nodig, als dan het geheugen nog niet word vastgehouden moet je in de pioneer kabel idd rood en geel kruisen, daar zit de mogelijkheid ook in.
Zonder verloopje heb je dus zowel zonder kruisen als met kruisen kans op storingen, de geschakelde voeding zit nu op de voeding met de data lijnen voor de RD3.
Heb je per ongeluk ons niet gemeld dat je een stuurwiel bedienings interface er tussen hebt zitten kun je het verloopje van de dealer vergeten, die zit al verwerkt in de interface.

_________________
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI 3 deurs hatchback 2.0 uit 2003<<
>>>>Heden, 407 XS sedan 2.2 16V uit 2004 gechipt naar 166 PK<<<<


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: ma 22 jan 2018 - 23:25:29 
Offline

Geregistreerd: ma 22 jan 2018 - 10:57:49
Berichten: 41
Heb vanmiddag nog met brezan gebeld en die zeiden ook rood en geel switchen .daarna nog een autohifi inbouwstaion bij ons gevraagd en ook die zeiden geel en rood switchen.
Heb ik dus vanavond gedaan en alles werkt nu zoals het moet en alles werkt nog.
Even afwachten of het zo blijft .zoniet kan ik altijd die switchkabel nog halen en er tussen zetten.
En nee ik heb er geen interfacekabel tussen dat had ik ik mijn bericht ook al gemeld.
In ieder geval bedankt voor de hulp zover


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: ma 22 jan 2018 - 23:34:35 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 13 aug 2005 - 22:11:55
Berichten: 3305
Woonplaats: Regio Eindhoven
Veiliger was gewoon wel stuurwielinterface plaatsen, lost alles op en is veiliger

_________________
Geen Peus meer


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di 23 jan 2018 - 00:48:06 
Offline

Geregistreerd: ma 22 jan 2018 - 10:57:49
Berichten: 41
Voor een stuurwielinterface ben ik gelijk 70/80 euro kwijt terwijl ik dat niet noodzakelijk vind.
Vind ik dan wel zonde geld
Als dit niet afdoende functioneert koop ik nog wel zo.n verloopkabel.
Ik weet ook niet wat voor storingen ik kan verwachten in deze.
Ik ga er ook vanuit dat als zelfs de peugeotdealer zegt dat ze het ook zo doen dat het dan toch wel afdoende is want een dealer roept al snel "dan moet u dit en moet u dat erbij kopen"
Ik wacht het maar even af


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di 23 jan 2018 - 03:52:29 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 04 aug 2006 - 11:57:35
Berichten: 667
Woonplaats: Zeewolde
schippertje1966 schreef:
Voor een stuurwielinterface ben ik gelijk 70/80 euro kwijt terwijl ik dat niet noodzakelijk vind.
Vind ik dan wel zonde geld
Als dit niet afdoende functioneert koop ik nog wel zo.n verloopkabel.
Ik weet ook niet wat voor storingen ik kan verwachten in deze.
Ik ga er ook vanuit dat als zelfs de peugeotdealer zegt dat ze het ook zo doen dat het dan toch wel afdoende is want een dealer roept al snel "dan moet u dit en moet u dat erbij kopen"
Ik wacht het maar even af



dircos1980 schreef:
Welkom!

Even langs de Peugeot dealer gaan voor de interface met onderdeelnr 9706.86. Deze kost rond de 11 euro.

_________________
AfbeeldingWat alle motorrijders verenigt, is dat wij, allen individueel, er van overtuigd zijn de beste bestuurder te zijn


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di 23 jan 2018 - 19:35:18 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 13 aug 2005 - 22:11:55
Berichten: 3305
Woonplaats: Regio Eindhoven
Stuurwielinterface kost €60
En je bent in 1 keer klaar, moet je kijken hoeveel tijd (en tijd is ook geld) dit gekost heeft.
Daarnaast is het wel degelijk fijn dat de originele stuurwielbediening nog werkt, is veiliger

_________________
Geen Peus meer


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di 23 jan 2018 - 19:49:02 
Offline

Geregistreerd: ma 22 jan 2018 - 10:57:49
Berichten: 41
Heeft niet zoveel tijd gekost .hooguit een kwartiertje.
Het gaat mij ook niet zozeer om de radio die bedien ik bijna niet onder het rijden maar meer om de ingebouwde carkitt die kan ik niet bedienen met de stuurbediening en bovendien staat die op automatisch opnemen


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di 23 jan 2018 - 20:49:53 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 03 maart 2009 - 19:22:18
Berichten: 16177
Woonplaats: Hoevelaken.
Zonder verloop of stuurwiel interface wens ik je veel succes, denk even bij elke storing die je krijgt aan je radio en koppel hem even los, storing weg zit daar het probleem, en die ga je vroeg of laat krijgen.

_________________
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI 3 deurs hatchback 2.0 uit 2003<<
>>>>Heden, 407 XS sedan 2.2 16V uit 2004 gechipt naar 166 PK<<<<


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di 23 jan 2018 - 21:31:50 
Offline

Geregistreerd: ma 22 jan 2018 - 10:57:49
Berichten: 41
Oke bedankt.
Ik zal er op letten


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di 23 jan 2018 - 22:23:52 
Offline

Geregistreerd: za 29 jul 2017 - 20:54:36
Berichten: 29
Gentry schreef:
Stuurwielinterface kost €60
En je bent in 1 keer klaar, moet je kijken hoeveel tijd (en tijd is ook geld) dit gekost heeft.
Daarnaast is het wel degelijk fijn dat de originele stuurwielbediening nog werkt, is veiliger

Heb ik ook gedaan en geen enkele spijt van gehad. Waarom risico nemen als je dat voor een paar tientjes kan voorkomen? Ik had zo’n verloopstekkertje liggen maar die past helaas ook niet op jouw auto. Bij mij werkte rood en geel wisselen niet afdoende....en vraag me ook af hoe het kan dat daar zo verschillend over gedacht wordt. Lees trouwens maar eens aandachtig het forum door dan leer je al snel dat toch veel dealers veel fouten maken.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 42 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
POWERED_BY
phpBB.nl Vertaling