307 Forum

Je voelt je (soms) lekkerder in een peugeot...
Het is nu za 22 sep 2018 - 19:10:37

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 11 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Emmisie problem
BerichtGeplaatst: ma 14 mei 2018 - 16:14:16 
Offline

Geregistreerd: ma 14 mei 2018 - 15:50:00
Berichten: 7
Hallo,
Ik ben Henk uit zaandam
Verleden week begon de 307, 16 SW, 2007 ineens te bokken en sloeg uiteindelijk af.
Kon nog net de Zeenburgertunnel uitkomen, weggesleept door rijkswaterstaat en op een parkeerplaats op de ANWB gewacht, deze heeft de auto uitgelezen en kwam tot de conclusie dat de bobine overleden was. hij heeft mij verder naar huis gesleept, ongeveer 15 km. Heb nieuwe bobine besteld en nieuwe bougies. Deze na ontvangst er in gezet.
Nu gaat hij echter na het starten, hij loopt dus weer, het oranje moterblokje branden in het dashboard en een melding over Emissie motor in het schermpje in het midden.
De motot loopt prima, heb niet het idee dat hij op 3 poten loopt of zo.
Iemand enig idee?

Alvast bedankt

Henk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Emmisie problem
BerichtGeplaatst: ma 14 mei 2018 - 16:26:14 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 03 maart 2009 - 19:22:18
Berichten: 16205
Woonplaats: Hoevelaken.
Even een half uurtje de accu loshalen, reset de oude storing zich, komt die terug word het opnieuw uitlezen, ervaring is dat goedkope bobines dit kunnen veroorzaken, weet niet welke je er nu in hebt.

_________________
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI 3 deurs hatchback 2.0 uit 2003<<
>>>>Heden, 407 XS sedan 2.2 16V uit 2004 gechipt naar 166 PK<<<<


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Emmisie problem
BerichtGeplaatst: ma 14 mei 2018 - 19:32:01 
Offline

Geregistreerd: ma 14 mei 2018 - 15:50:00
Berichten: 7
Via mister auto gekocht
Was inderdaad de goedkoopste.
Ik ga het in ieder geval proberen.
Dank

Henk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Emmisie problem
BerichtGeplaatst: vr 18 mei 2018 - 15:43:34 
Offline

Geregistreerd: ma 14 mei 2018 - 15:50:00
Berichten: 7
Helaas.
Zelfde probleem.
motor loopt perfect, snap er niets van.
Heb een uitlees apparaat besteld om achter de codes te kunnen komen
Heb je nog suggesties?

Henk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Emmisie problem
BerichtGeplaatst: vr 18 mei 2018 - 16:02:48 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 06 feb 2013 - 20:09:48
Berichten: 614
Woonplaats: Groningen
zonder de codes kunnen we heel veel gissen, maar helaas een code is het halve werk,
Maar wellicht staat deze gewoon in het geheugen, en volstaat het wissen ervan.

_________________
2013-2016 Peugeot 307 1.6 16V 109PK LPG 292192
2016-20... Peugeot 307 2.0 16V 150PK LPG 209... still counting


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Emmisie problem
BerichtGeplaatst: vr 18 mei 2018 - 16:05:41 
Offline

Geregistreerd: ma 14 mei 2018 - 15:50:00
Berichten: 7
Ik hou je op de hoogte

Fijn weekend

Henk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Emmisie problem
BerichtGeplaatst: vr 18 mei 2018 - 16:08:50 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 02 aug 2011 - 19:04:49
Berichten: 153
Kan best een lambda sensor zijn die de geest gegeven heeft.
Die dingen hebben officieel ook een vervangingsinterval.

Is het verbruik toevallig ook hoger dan normaal? Ruikt hij sterk naar onverbrande benzine? Bijde zijn indicatoren voor een rotte lambda (al wil het niet perse zeggen dat het dan is).

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

_________________
'94 Alfa Romeo 33 1.4 I.E. Lusso
'93 306 1.4 8V summertime 3drs
'98 306 1.6 8V XS 5drs
'97 306 2.0 16V gti-6
'03 307 2.0 16V XS break
'99 306 1.6 8V XR sedan - daily
'97 306 2.0 16V gti-6 - R.I.P.
'01 306 1.8 16V XS 3drs - project rfs


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Emmisie problem
BerichtGeplaatst: vr 18 mei 2018 - 16:18:32 
Offline

Geregistreerd: ma 14 mei 2018 - 15:50:00
Berichten: 7
De auto heeft 280000 gelopen
Gebruikt bijna geen olie.
hij ruikt wel een beetje naar onverbrande bezine, net zo als dat de choke erop staat.
loopt echt voor de rest prima.

Henk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Emmisie problem
BerichtGeplaatst: vr 18 mei 2018 - 16:30:43 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 02 aug 2011 - 19:04:49
Berichten: 153
Klinkt een beetje als de storing die ik in de 306 had, bijna 2 jaar af en aan naar aan het zoeken geweest.

Wat basis checks die je kunt doen:
Spuit bij echt koude motor direct na het starten eens met remreiniger over alle vaacum leidingen, verandert de loop van de motor in eens spuit dan nog eens over dat stuk om te checken. Als het dan weer verandert is die leiding lek.

Spuit eens met gaslek spray of gewoon water met overdreven veel afwasmiddel langs de flens van het uitlaatspruitstuk (bij echt koude motor) zie je luchtbelletjes ontstaan tussen flens en motor lekt je spruitstuk. Op de TU motoren willen de buitenste flenzen wel eens krom trekken.

Check de weerstandswaarde van de massa tussen motor en - pool van de accu, meer dan 10 ohm is al niet gewenst.

Check de bedrading naar injectoren, bobine en alle sensoren even (connectors goed schoon, geen breuken in draden/isolatie er van?)

De ecu zou zich na 30 min spanningsloos namelijk vanzelf al moeten resetten, dus krijg je de fout direct weer dan zit er ook een fout in. Ik hang meestal wel even de + & - kabel aan elkaar (los van de accu uiteraard).

Maak ook de accu polen en klemmen even goed schoon (met wat staalwol en eventueel remreiniger/ontvetter), heeft destijds op mijn 2.0 16v break voor een hoop problemen gezorgt.

Wbt de bobine doe je er met dat soort onderdelen wel verstandig aan om oem onderdelen te plaatsen. Je kunt ze wel gewoon via een online grossier halen maar zit er bosch in of magneti marelli in bestel dan die ook. PSA motoren zijn daar namelijk behoorlijk gevoelig voor, zelfde geld voor bougies bosch, eyquem en volgens mij ook champion worden/werden door PSA gebruikt. Bougies van bijv NGK hoor ik erg wisellende verhalen over in PSA motoren, vooral in de hoogtoerige 16v motoren geven ze vaak problemen.

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

_________________
'94 Alfa Romeo 33 1.4 I.E. Lusso
'93 306 1.4 8V summertime 3drs
'98 306 1.6 8V XS 5drs
'97 306 2.0 16V gti-6
'03 307 2.0 16V XS break
'99 306 1.6 8V XR sedan - daily
'97 306 2.0 16V gti-6 - R.I.P.
'01 306 1.8 16V XS 3drs - project rfs


Laatst bijgewerkt door TvH op vr 18 mei 2018 - 16:37:53, in totaal 2 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Emmisie problem
BerichtGeplaatst: vr 18 mei 2018 - 16:36:42 
Offline

Geregistreerd: ma 14 mei 2018 - 15:50:00
Berichten: 7
Ga ik doen

Thanks


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Emmisie problem
BerichtGeplaatst: di 22 mei 2018 - 09:49:44 
Offline

Geregistreerd: ma 14 mei 2018 - 15:50:00
Berichten: 7
Aangezien de motor prima loopt ben ik gewoon een stuk gaan rijden.
Oranje motor bleef branden in dashboard.
Geen problemen.
De volgende dag de auto weer gestart.
Tot mijn grote verbazing is de melding nu verdwenen, ook daarna niet meer.
Denk dus dat door het slecht lopen en uiteindelijk uitvallen van de motor, de katalyssator en/of lambda sonde vervuild waren.
Door het rijden zijn ze waarschijnlijk schoon gebrand.
Probleem dus opgelost.

Dank voor het meedenken.

Henk


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 11 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
POWERED_BY
phpBB.nl Vertaling