307 Forum

Je voelt je (soms) lekkerder in een peugeot...
Het is nu wo 15 aug 2018 - 19:31:12

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: RT3 volledig uitbouwen
BerichtGeplaatst: do 12 nov 2015 - 17:10:37 
Offline

Geregistreerd: zo 02 aug 2009 - 13:30:25
Berichten: 57
Woonplaats: Zevenaar
Hallo,

In onze 307 zit een RT3 navigatie met groot kleurenscherm.
Graag wil ik deze volledig uitbouwen en een dubbeldin navigatieradio plaatsen.

Moet ik voor de uitbouw alleen de radio met scherm uitbouwen, of zit er ook nog een navigatiecomputer in?

Wie heeft er tips?

Groeten Daniel


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: do 12 nov 2015 - 18:35:36 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 03 maart 2009 - 19:22:18
Berichten: 16163
Woonplaats: Hoevelaken.
Goed studeren, RT uiitbouwen is hogere wiskunde, ivm de boordcomputer functies, afwijkende bekabeling.
Simpeler is een andere 307 nemen zonder RT maar met een RD.

_________________
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI 3 deurs hatchback 2.0 uit 2003<<
>>>>Heden, 407 XS sedan 2.2 16V uit 2004 gechipt naar 166 PK<<<<


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: do 12 nov 2015 - 18:57:05 
Offline

Geregistreerd: zo 02 aug 2009 - 13:30:25
Berichten: 57
Woonplaats: Zevenaar
Hahaha, oké

Nee dat uitbouwen zal geen probleem zijn, en het programeren van een ander scherm ook niet.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: do 12 nov 2015 - 19:22:30 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 03 maart 2009 - 19:22:18
Berichten: 16163
Woonplaats: Hoevelaken.
Denk je dat het een makkie is, maak dan voor ons een how-to, gaat de RT3 bij mijn 407 er ook gelijk uit, iedereen zegt dat het niet mogelijk is. :shock: :shock:

_________________
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI 3 deurs hatchback 2.0 uit 2003<<
>>>>Heden, 407 XS sedan 2.2 16V uit 2004 gechipt naar 166 PK<<<<


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: do 12 nov 2015 - 19:44:28 
Offline

Geregistreerd: zo 02 aug 2009 - 13:30:25
Berichten: 57
Woonplaats: Zevenaar
Dus het is alleen die headunit scherm en kabels?
En een How-to natuurlijk ;-)


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: do 12 nov 2015 - 19:54:13 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 03 maart 2009 - 19:22:18
Berichten: 16163
Woonplaats: Hoevelaken.
Ja dat is het makkelijke, maar dan het nieuwe inbouwen word het probleem ben ik bang voor, zodat ook alles nog werkt en in te stellen is.

_________________
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI 3 deurs hatchback 2.0 uit 2003<<
>>>>Heden, 407 XS sedan 2.2 16V uit 2004 gechipt naar 166 PK<<<<


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 14 nov 2015 - 20:25:23 
Offline

Geregistreerd: do 04 dec 2014 - 00:24:58
Berichten: 12
Doornekamp ik heb mijn rt3 systeem uitgebouwd het duurde tevens wel lang maar dat kwam door omstandigheden en Ji geen tijd had.

Stappen plan in een notendop:
- Wat je moet weten is of je auto van of can is.
- Het display kopen die het best bij type van of can past kost ongeveer 30 a 50 euro.
- Je kan je volledige kabels die naar het display en naar de binnenkant van handschoenenkastje weghalen.
- Enigste wat je moet je doen is kabels maken aan draden bij je bsi als ik goed zeg in ieder geval dat kastje linksonder je stuur.
- Kabels van dat kastje sturen naar het display wat je gekocht heb.
- Aansluiten van het display
- Aanpassingen maken in het pp2000 of dat nieuwere software dat het geen rt3 systeem is en alles werkt zoals het daarvoor deed zonder een rt3.

Wat zie je op dat display:
- je verbruik per 100 km
- je km die je nog kan rijden op tank
- rit verbruik
- datum en tijd.

Ik zelf heb niet de kabels gemaakt aan dat kastje dat iemand anders gedaan op dit forum omdat ik eerst dacht dat het veel lastiger was.
die persoon heet Ji, weet niet wat zijn gebruikers naam is, weet wel dat ik met hem in contact kwam via gentry.
Deze Ji heeft ook mijn software aangepast, dat koste me 60 euro voor aanpassen van draden en software.

Totaal kosten van aanpassen draden en display koste me:
- 60 euro voor quadlock naar iso en
- 60 voor aanpassen en
- 30 euro voor display
wat de kosten maakt van 150 euro. Tevens heb ik het oude rt3 systeem verkocht voor 180 euro.

ik hoop dat dit de vragen van jullie beiden beantwoord.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 14 nov 2015 - 22:28:33 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 03 maart 2009 - 19:22:18
Berichten: 16163
Woonplaats: Hoevelaken.
Zal ik eens informeren bij Gentry, ook al weet ik wie je bedoelt met Ji.
407 is trouwens altijd CAN.

_________________
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI 3 deurs hatchback 2.0 uit 2003<<
>>>>Heden, 407 XS sedan 2.2 16V uit 2004 gechipt naar 166 PK<<<<


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: ma 16 nov 2015 - 14:32:49 
Offline

Geregistreerd: zo 02 aug 2009 - 13:30:25
Berichten: 57
Woonplaats: Zevenaar
Dus met zoiets is het gemakkelijk te doen ;-)

Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: ma 16 nov 2015 - 23:15:49 
Offline

Geregistreerd: do 04 dec 2014 - 00:24:58
Berichten: 12
ik denk niet dat, dat de oplossing is. wat je moet doen is 7 draden zie ik, en 1 meter lang maken. zo'n stekker kopje kopen, ik kreeg dat kopje bij het display wat ik kocht.
dan een tang voor bestaande draden dat je er een snede in kan maken maar wat je ook kan doen en dat deed ik dan ga voor die 60 euro langs ji dat is echt geen geld en weet je zeker dat je niet met die bsi kloot. tevens koop je dat display en alles is gelijk goed in 1 uurtje gedaan. hij doet het trouwens ongeveer onder Amsterdam.

Bijlage:
Schermafbeelding 2015-11-16 om 22.11.00.png
Schermafbeelding 2015-11-16 om 22.11.00.png [ 76.08 KiB | 6087 keer bekeken ]
sorry voor een wazig plaatje maar de forum wou geen grotere foto toelaten en dit maak ik op een macbook die een 3 k scherm heeft, is dat erg lastig. ieder geval dan maak je een kabel die je vast maakt aan die draden die al vast zit aan de bsi. in dit geval is 7215 je display.

en die andere kabel van 60 euro is de kabel van peugeot zelf en die werkt goed, die andere kabels hebben nog wel is problemen, op dit forum staan genoeg voorbeelden.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
POWERED_BY
phpBB.nl Vertaling