Activeren wisselaarpoort RD4

Geen ritje zonder muziek!<br>
Alle vragen en weetjes over audio: vervangen van radio, speakers etc. maar ook carkits

Moderator: CvW

cdoens
Berichten: 331
Lid geworden op: vr 07 aug 2015 - 11:49:17
Locatie: Almere

Re: Activeren wisselaarpoort RD4

Bericht door cdoens » di 22 mei 2018 - 21:35:34

Hallo Jasper, hoe ver vind jij Almere? *rofl*
307 CC 2.0 - Vogels G3, Bleu Montebello.
In bezit van een Diagbox in Almere.

Gebruikersavatar
JasperJ
Berichten: 4
Lid geworden op: di 22 mei 2018 - 14:58:52
Locatie: Utrecht

Re: Activeren wisselaarpoort RD4

Bericht door JasperJ » di 22 mei 2018 - 23:09:38

Hallo Christian,

Het toeval wil dat ik daar nog wel eens ben (kom net terug gereden van Marina Muiderzand). Tenminste... waar in Almere? *rofl*
Ik zou donderdag, vrijdag of maandag overdag kunnen langs komen.
Begreep dat jij al meer mensen hebt geholpen, dus ik maak graag gebruik van je expertise!
Peugeot 407 sw uit 2006

cdoens
Berichten: 331
Lid geworden op: vr 07 aug 2015 - 11:49:17
Locatie: Almere

Re: Activeren wisselaarpoort RD4

Bericht door cdoens » di 22 mei 2018 - 23:57:54

Almere Haven, dan ben je er volgens mij langs gereden?
Zullen we via de PM verder afspreken?
307 CC 2.0 - Vogels G3, Bleu Montebello.
In bezit van een Diagbox in Almere.

Gebruikersavatar
JasperJ
Berichten: 4
Lid geworden op: di 22 mei 2018 - 14:58:52
Locatie: Utrecht

Re: Activeren wisselaarpoort RD4

Bericht door JasperJ » wo 23 mei 2018 - 07:28:51

Lijkt me prima, maar ik kan (nog) geen pb's sturen :roll:
Hopelijk na dit bericht....
Peugeot 407 sw uit 2006

Gebruikersavatar
JasperJ
Berichten: 4
Lid geworden op: di 22 mei 2018 - 14:58:52
Locatie: Utrecht

Re: Activeren wisselaarpoort RD4

Bericht door JasperJ » wo 30 mei 2018 - 15:40:13

Geregeld, super fijn! Dank Christian!!
Peugeot 407 sw uit 2006

cdoens
Berichten: 331
Lid geworden op: vr 07 aug 2015 - 11:49:17
Locatie: Almere

Re: Activeren wisselaarpoort RD4

Bericht door cdoens » wo 30 mei 2018 - 21:55:03

Graag gedaan, Jasper.
Je hebt er een mooie auto aan en ik hoop dat de euvel met de linkerkoplamp makkelijk op te lossen is.
307 CC 2.0 - Vogels G3, Bleu Montebello.
In bezit van een Diagbox in Almere.

valkaniac
Berichten: 1
Lid geworden op: ma 04 jun 2018 - 13:30:57

Re: Activeren wisselaarpoort RD4

Bericht door valkaniac » ma 04 jun 2018 - 13:47:59

Hallo, hier ook iemand die de Aux aansluiting geactiveerd wil hebben. Echter overweeg ik ook om de zelf een Lexia aan te schaffen gewoon uit interesse wat de mogelijkheden zijn :).
Hebben jullie nog een advies op dat gebied? Ik zie op o.a. ebay en aliexpress verschillenden dingen staan maar kan ik dat vertrouwen?

Of raden jullie sterk af om het zelf te doen en het te laten doen (bijvoorbeeld door cdoens)

Edit: gaat overigens over een Citroën berlingo 2008, en het gaat mij momenteel vooral om de radio maar ben ook geïnteresseerd in wat er nog meer kan ;)

cdoens
Berichten: 331
Lid geworden op: vr 07 aug 2015 - 11:49:17
Locatie: Almere

Re: Activeren wisselaarpoort RD4

Bericht door cdoens » ma 04 jun 2018 - 19:53:08

Ik heb er geen bezwaar tegen als je zelf een diagbox/lexia aanschaft *rofl*.

Maar wat kan je er allemaal mee? Een korte opsomming wat ik zoal gedaan heb:
- Verlichting gaat automatisch aan zodra de motor loopt, je verlichting van je dashboard blijft overdag dan fel. Savonds zet ik de schakelaar op dimlicht zodat de verlichting in het dashboard minder fel is. (mijn auto heeft geen lichtsensor)
- Aux poort op mijn RD4 aangezet.
- Verschil tussen snelheid tussen wijzer en cruise control op elkaar afgestemd. (Ben een beetje perfectionitisch)
- Storingen uitlezen en wissen
- Gasklep opnieuw inleren. De RFJ blokken zijn nogal gevoelig daarvoor en nu hoef ik dus niet elk half jaar of jaar naar de dealer.

Er is nog veel meer mogelijk.
Als je een instelling tegen komt die je niet bekend voorkomt, gewoon afblijven en overal gezond verstand gebruiken. Dan denk ik dat je veel plezier en handigheid aan dit systeem zult hebben.

PS. Ik heb geen advies voor aanschaf. Ik heb de mijne destijds van een lid hier overgenomen en toen ik deze per ongeluk gesloopt had, bleek een collega er nog eentje in het stof te hebben liggen.
307 CC 2.0 - Vogels G3, Bleu Montebello.
In bezit van een Diagbox in Almere.

Gebruikersavatar
steven_vanheukelom
Berichten: 1919
Lid geworden op: wo 05 mar 2014 - 21:01:21
Locatie: Leopoldsburg, België

Re: Activeren wisselaarpoort RD4

Bericht door steven_vanheukelom » ma 04 jun 2018 - 20:53:25

Wat je kan met een Diabox? alles wat een dealer ook kan. :wink: Het meeste wijst zich zelf trouwens wel uit als je, zoals Cdoens al zei, gewoon je gezond verstand gebruikt.

Gebruikersavatar
Doornekamp33
Berichten: 16436
Lid geworden op: di 03 mar 2009 - 19:22:18
Locatie: Hoevelaken.

Re: Activeren wisselaarpoort RD4

Bericht door Doornekamp33 » ma 04 jun 2018 - 21:31:25

Je kan niet alles wat ook een dealer kan, jammer genoeg niet, mocht je ergens wat verkeerd doen en niet meer weten wat kun je niet de boel opnieuw inlezen via de server van PSA zodat alle "foutjes" weer terug bij het begin zijn. :roll: :roll:
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI <<>>exit, 407 XS<<
>>>>Nu: Black 208 1.4 allure full leder.<<<<

Gebruikersavatar
Geertjanneman
Berichten: 4
Lid geworden op: ma 07 jan 2019 - 17:37:24
Locatie: Tilburg

Re: Activeren wisselaarpoort RD4

Bericht door Geertjanneman » ma 07 jan 2019 - 18:01:25

MB307SW schreef:Mocht je in de buurt van Eindhoven zitten dan kan ik voor je kijken :mrgreen:
ooeeehhh, mag ik? :-)
Heb laatst een yatour-achtig apparaat aangeschaft ende aangesloten, maar nu moet ie nog geactiveerd worden. De dealer hier (Nefkens Tilburg) durft er 70 euro voor te vragen en "dat zou ook meer kunnen worden, als we nog meer moeten programmeren dan we nu kunnen voorzien". Zo hee, die heeft echt geen flauw idee waar het over gaat, of wel?
Nou, MB307SW, ervan uitgaande dat je nog steeds in (de buurt van) Eindhoven woont, ik zou dolgraag langskomen. Doe ik er zo een kratje bier / flesje wijn bij voor de moeite.
Ben wel pas net op het forum aangemeld (dit is m'n tweede bericht) dus dan kan ik jou nog niet PB'en geloof ik?

ruder61
Berichten: 3
Lid geworden op: ma 27 mei 2019 - 23:29:54

Re: Activeren wisselaarpoort RD4

Bericht door ruder61 » ma 27 mei 2019 - 23:33:41

Hallo Ik ben nieuw hier op het forem
Eigenaar van een Peugeot 3008 UIT 2010
Ook ik heb een yatour kastje dat niets doet ivm activeren. Wie kan mij helpen. Ik woon in Almere


Verstuurd vanaf mijn SGP311 met Tapatalk


cdoens
Berichten: 331
Lid geworden op: vr 07 aug 2015 - 11:49:17
Locatie: Almere

Re: Activeren wisselaarpoort RD4

Bericht door cdoens » di 28 mei 2019 - 00:07:44

Stuur mij maar een PM. Ik woon ook in Almere.
Ik moet alleen ff kijken of mijn laptop de 3008 ook ondersteund.
307 CC 2.0 - Vogels G3, Bleu Montebello.
In bezit van een Diagbox in Almere.

ruder61
Berichten: 3
Lid geworden op: ma 27 mei 2019 - 23:29:54

Re: Activeren wisselaarpoort RD4

Bericht door ruder61 » di 28 mei 2019 - 00:12:03

Hoi. Ik heb geen idee hoe ik een PM stuur. ( Help)

Verstuurd vanaf mijn SGP311 met Tapatalk


cdoens
Berichten: 331
Lid geworden op: vr 07 aug 2015 - 11:49:17
Locatie: Almere

Re: Activeren wisselaarpoort RD4

Bericht door cdoens » di 28 mei 2019 - 00:15:46

Dat kan je volgens mij pas nadat je enkele berichten/antwoorden hebt geplaatst.
307 CC 2.0 - Vogels G3, Bleu Montebello.
In bezit van een Diagbox in Almere.

Plaats reactie