Problemen BSI na nieuwe radio

Geen ritje zonder muziek!<br>
Alle vragen en weetjes over audio: vervangen van radio, speakers etc. maar ook carkits

Moderator: Doornekamp33

Plaats reactie
Frederique89
Berichten: 1
Lid geworden op: di 28 jul 2020 - 16:44:29

Problemen BSI na nieuwe radio

Bericht door Frederique89 » wo 29 jul 2020 - 09:47:40

Hoi allemaal,

Ik ben nieuw op het forum en ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Ik heb een Peugeot 207 uit 2008 en daar heb ik door de garage s2 weken geleden een aftermarket radio in laten zetten(https://www.coolblue.nl/product/814885/ ... 51dbt.html) . De radio heeft nooit gewerkt met de stuurbediening (geen idee of dat belangrijke info is?) en geeft al 2 weken lang problemen (herkent iPhone niet, speelt niet af, geeft "error" ).

Nu, 2 weken later (op vakantie) zijn er problemen met vermoedelijk (volgens de garage) de BSI.
Verloop van problemen:
1) Tijdens het rijden de melding: "foutmelding ABS"
2) 1 minuut later: "foutmelding stuurbekrachtiging" waarna stuurbekrachtiging uitviel
3) auto aan de kant gezet in de de hoop dat opnieuw starten het probleem zou oplossen. De auto maakte wat geluid (klikkend, snelheidsmeter sloeg uit en ging daarna weer naar nul) maar startte niet.
4) wegenwacht gekomen. Auto startte wanneer we gebruik maakte van draagbare accu maar zodra de draagbare accu eraf ging, sloeg de auto af
5) eenmaal naar de garage gesleept startte de auto helemaal niet meer (ook niet met draagbare accu). Accu is volledig opgeladen maar alsnog gebeurt er niks

Inmiddels zijn we een aantal dagen (en veel telefoontjes met de ANWB verder). De garage geeft aan dat dat de accu en de dynamo okay zijn maar dat er geen signaal vanuit de BSI komt om de auto te starten. Ze hebben geen idee hoe en of wat en snappen er niks van.

Na wat googlen kwam ik oa bij dit topic: https://gathering.tweakers.net/forum/li ... es/1747103
Als ik de radio eruit haal zie ik een wirwar van draden, waaronder het verloopstukje 11.1230.24 Opel (https://www.navishop.nl/iso-kabel-speak ... p-983.html).

Zou het kunnen dat de garage niet het juiste verloopstukje heeft gebruikt waardoor de BSI nu problemen heeft? De garage (Noors) begreep mijn (engelstalige) vraag niet dus ook daar kwam ik niet verder. Ik hoop dat jullie mij kunnen vertellen of mijn hypothese juist kan zijn....

Bij voorbaat dank!
IMG_6218.jpg
IMG_6218.jpg (125.95 KiB) 64 keer bekeken
Bijlagen
IMG_6211.jpg
IMG_6211.jpg (156.14 KiB) 64 keer bekeken

Gebruikersavatar
Doornekamp33
Berichten: 16787
Lid geworden op: di 03 mar 2009 - 19:22:18
Locatie: Hoevelaken.

Re: Problemen BSI na nieuwe radio

Bericht door Doornekamp33 » wo 29 jul 2020 - 19:15:02

Trek dat Opel ding er maar eens uit, accu 10 minuten loshalen en dan weer vastmaken.
Kijk dan of de storingen weg zijn, grote kans, nou ja eigenlijk zeker, dat die verkeerde interface de hele CANbus verstoort.
In ieder geval een tijdje geen radio, zou het niet meer aansluiten, eerst de goede interface scoren en dat is eigenlijk specialisten werk.
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI <<>>exit, 407 XS<<
>>>>Nu: Black 208 1.4 allure full leder.<<<<

Plaats reactie