Pagina 1 van 1

Aux activeren

Geplaatst: wo 20 nov 2019 - 23:08:28
door Oaman
Hoi allemaal

Ik ben sinds kort eigenaar van een 307 uit 2005
Er zit een rd4 origineel radio erin en ik zou graag mijn telefoon met bluetooth ermee willen verbinden en handsfree willen bellen/praten hiermee

Heb een beetje lopen googlen en ik kom uit op 2 oplossingen

1 yatour maar hiervoor moet ik aux activeren

2 complete nieuwe radio boordcomputer enz aanschaffen op ali maar dan heb ik geen nederlands taal op mijn display

Welke zouden jullie adviseren en is er iemand die aux activeerd???
Kom omgeving rotterdam maar ben bereid om ook langere rit te doen

Graag hoor ik hierover
Groetjes

Re: Aux activeren

Geplaatst: do 28 nov 2019 - 23:53:55
door cdoens
Bij mijn RD4 (bouwjaar 2006) is de aux enkel voor geluidsinput en dus niet voor een carkit.
De vorige eigenaar van mijn CC heeft er een Parrot ingestopt die ook de muziek afspeelt.

Re: Aux activeren

Geplaatst: vr 29 nov 2019 - 07:23:31
door Doornekamp33
Dat klopt helemaal.
Maar de Yatour kun je uitbreiden met een blauwe tand modulle en kun je wel muziek afspelen en bellen.
Nadeel, je moet altijd de aux aan hebben, wil je radio luisteren hoor je geen telefoon gesprek en moet je zelf overschakelen.

Re: Aux activeren

Geplaatst: zo 29 dec 2019 - 13:52:53
door Marcel Verhoeven
Goed dag wie kan mij helpen om mijn aux uitgang van de radio te activeren in de buurt van gorinchem rt4 radio
image-13-12-2019_21-18-47-69.jpg
image-13-12-2019_21-18-47-69.jpg (53.5 KiB) 865 keer bekeken
Zo dat ik mijn yatoer kan gebruiken
Gr marcel

Re: Aux activeren

Geplaatst: zo 29 dec 2019 - 14:27:33
door Zwabber
Als je radio een RT4 is dan kun je ook activeren via Mirascript.
Google op Mirascript en lees de handleiding goed door.

Hier een onderwerp waarin je de diverse modellen kunt zien
viewtopic.php?t=2070

Re: Aux activeren

Geplaatst: zo 29 dec 2019 - 19:36:24
door Marcel Verhoeven
Zwabber schreef:
zo 29 dec 2019 - 14:27:33
Als je radio een RT4 is dan kun je ook activeren via Mirascript.
Google op Mirascript en lees de handleiding goed door.

Hier een onderwerp waarin je de diverse modellen kunt zien
viewtopic.php?t=2070
Ik ben niet zo goed met buitenlandse taal ik hoop dat iemand mij wil helpen gr marcel

Re: Aux activeren

Geplaatst: ma 24 feb 2020 - 23:27:09
door Tomas307
Marcel Verhoeven schreef:
Zwabber schreef:
zo 29 dec 2019 - 14:27:33
Als je radio een RT4 is dan kun je ook activeren via Mirascript.
Google op Mirascript en lees de handleiding goed door.

Hier een onderwerp waarin je de diverse modellen kunt zien
viewtopic.php?t=2070
Ik ben niet zo goed met buitenlandse taal ik hoop dat iemand mij wil helpen gr marcel
Hey, helaas gaat Yatour niet werken op je RT3. Enkel de RT3 met vanbus werkt met Yatour. Jij hebt een VANbus RT3. Dat kan ik zien omdat je het knopje "list" niet hebt...

Helaas...



Re: Aux activeren

Geplaatst: di 25 feb 2020 - 05:47:35
door Doornekamp33
Zou toch even gaan bestuderen wat CAN en VAN is, een RT4 is altijd CAN, een RT3 kan CAN of VAN zijn en op VAN kan ook de Yatour als je maar degene hebt die ondersteund word, geld trouwens ook voor de CAN uitvoering.

Re: Aux activeren

Geplaatst: di 25 feb 2020 - 09:18:27
door Tomas307
Doornekamp33 schreef:Zou toch even gaan bestuderen wat CAN en VAN is, een RT4 is altijd CAN, een RT3 kan CAN of VAN zijn en op VAN kan ook de Yatour als je maar degene hebt die ondersteund word, geld trouwens ook voor de CAN uitvoering.
Zie nu dat ik enkel een typfout heb gemaakt. Sorry hoor... Hij heeft overigens een RT3 zo te zien, geen 4.

En vanbus RT3 wordt niet ondersteund door de Yatour...
Tenzij hij een RDS model heeft, maar dat is niet zo... Dan had hij deze kabel kunnen gebruiken

https://www.carinterface.nl/rd3-rd4-adapter




Re: Aux activeren

Geplaatst: di 25 feb 2020 - 12:37:06
door Doornekamp33
Ook een VAN RT3 kan een yatour ondersteunen, als je geluk hebt, de fase 1.5 zitten er een paar tussen.

Maar de RT op de foto is 100% CAN.

En dan word er gevraagd om de AUX te activeren, dat is weer wat ander als de wisselaarpoort voor een Yatour.


Re: Aux activeren

Geplaatst: di 25 feb 2020 - 12:39:18
door Tomas307
Doornekamp33 schreef:Ook een VAN RT3 kan een yatour ondersteunen, als je geluk hebt, de fase 1.5 zitten er een paar tussen.
"als je geluk hebt". Maar is dat wat je wil?

Hooguit je serienummer noteren en contact opnemen met car interface bijvoorbeeld. Wellicht weten ze welke. Maar als het bij geluk hebben blijft, zou ik het niet adviseren...

Re: Aux activeren

Geplaatst: di 25 feb 2020 - 12:46:57
door Doornekamp33
Maar dan nog gaat het hier niet om een Yatour waar Marcel naar vraagt, hij wil de AUX geactiveerd hebben zodat die daar iets mee kan.


En op de foto is volgens mij de RT4, die hebben het chrome wat de RT3 niet heeft en een Dark knop, dus zou zelfs beide kunnen zonder problemen.

Edit: lees net tussen de foto dat die toch een Yatour wil, dan moet de wisselaar poort geactiveerd worden, is een andere instelling, kan namelijk beide.