AUX kabel RD3

alles wat met electronica te maken heeft, van storingen tot weetjes

Moderator: CvW

Gebruikersavatar
307Drenthe
Berichten: 340
Lid geworden op: vr 30 dec 2016 - 13:24:24
Locatie: Emmen

Re: AUX kabel RD3

Bericht door 307Drenthe » di 09 mei 2017 - 14:18:17

Werkt die stuurbediening trouwens alleen met pioneer of met elk merk?
Exit: 2003 Peugeot 307 2.0 XSI LPG (AG)- 291.000km
Heden: BMW E46 325I LPG (PRINS) 246.000km and counting

TazDevl
Berichten: 90
Lid geworden op: za 14 nov 2015 - 19:06:07
Locatie: Den Haag

Re: AUX kabel RD3

Bericht door TazDevl » za 20 mei 2017 - 11:35:16

Heb zo'n C3 connector liggen alleen zitten de 2 van de 5 stekkers in het verkeerde gat.
Iemand een idee hoe ik deze er netjes uit priegel?

TazDevl
Berichten: 90
Lid geworden op: za 14 nov 2015 - 19:06:07
Locatie: Den Haag

Re: AUX kabel RD3

Bericht door TazDevl » za 20 mei 2017 - 16:08:05

Omprikken is gelukt, heb een pullup weerstand van 750ohm om de RD3 duidelijk te maken dat er een device op C3 zit.
Heb wat fora afgespeurd; zou voldoende moeten zijn...

Waar is alleen nu mijn multimeter gebleven?!?!

cdoens
Berichten: 344
Lid geworden op: vr 07 aug 2015 - 11:49:17
Locatie: Almere

Re: AUX kabel RD3

Bericht door cdoens » zo 21 mei 2017 - 01:05:14

TazDevl schreef: Waar is alleen nu mijn multimeter gebleven?!?!
Euhmmm.... We weten veel op dit forum maar vrees toch dat niemand hier een antwoord op kan geven. :mrgreen:
307 CC 2.0 - Vogels G3, Bleu Montebello.
In bezit van een Diagbox in Almere.

Gebruikersavatar
Roblisto
Berichten: 57
Lid geworden op: za 18 mar 2017 - 15:54:52
Locatie: Zwolle

Re: AUX kabel RD3

Bericht door Roblisto » do 08 nov 2018 - 13:05:52

snooze7555 schreef:Hoi,

Misschien heb je nog wat aan deze tekening.

De weerstand wordt ervoor gebruikt om de VAN een signaal te geven dat er wat aan zit.

:D
ah in het citaat mist de tekening van de blauwe mini iso met weerstand.

iemand die weet of dit echt werkt?

307 SW fase 1,5 VAN systeem. siemens VDO RD3 radio.

Gr Rob
307 SW 2004 rouge lucifer
2 cv6 1983 rouge de castille
In bezit van OBDII

TazDevl
Berichten: 90
Lid geworden op: za 14 nov 2015 - 19:06:07
Locatie: Den Haag

Re: AUX kabel RD3

Bericht door TazDevl » do 08 nov 2018 - 21:20:22

bij mij geen succes

Gebruikersavatar
Roblisto
Berichten: 57
Lid geworden op: za 18 mar 2017 - 15:54:52
Locatie: Zwolle

Re: AUX kabel RD3

Bericht door Roblisto » vr 09 nov 2018 - 20:37:08

de radio schakelde niet naar cd-wisselaar? Of kwam het geluid niet door?

Ok heb op ali voor nog geen 2 euro een setje mini iso besteld. Toch eens mee prutsen. Op een ander forum in polen?? las ik iets over een lagere weerstand. Is toch gewoon een pull up?

Gr Rob
307 SW 2004 rouge lucifer
2 cv6 1983 rouge de castille
In bezit van OBDII

TazDevl
Berichten: 90
Lid geworden op: za 14 nov 2015 - 19:06:07
Locatie: Den Haag

Re: AUX kabel RD3

Bericht door TazDevl » zo 02 dec 2018 - 21:57:42

radio schakeld bij mij naar wissel maar had geen input

Gebruikersavatar
Roblisto
Berichten: 57
Lid geworden op: za 18 mar 2017 - 15:54:52
Locatie: Zwolle

Re: AUX kabel RD3

Bericht door Roblisto » zo 16 dec 2018 - 10:46:30

Hmmm, pull up weerstand, radio schakelt niet naar wissel.
Je hoeft bij een van bus toch niet aan de auto te vertellen dat er een cd wisselaar in zit? Of heb ik dat mis?

Las ergens dat je ook de navigatie audio ingang kan gebruiken, die schakelt automatisch om? Of hoor ik dan de radio tijdens de stilte tussen de nummers op de aux?

In elk geval weer wat te prutsen.

Gr Rob
307 SW 2004 rouge lucifer
2 cv6 1983 rouge de castille
In bezit van OBDII

Gebruikersavatar
Doornekamp33
Berichten: 16549
Lid geworden op: di 03 mar 2009 - 19:22:18
Locatie: Hoevelaken.

Re: AUX kabel RD3

Bericht door Doornekamp33 » zo 16 dec 2018 - 13:36:18

Ook bij VAN moet de wisselaar ingang geactiveert worden, staat wel vaak al geactiveert, en aux zit dat wel op de RD3? Dan kun je die apart aanzetten met DIAGbox, geld hetzelfde dan voor.
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI <<>>exit, 407 XS<<
>>>>Nu: Black 208 1.4 allure full leder.<<<<

Gebruikersavatar
Roblisto
Berichten: 57
Lid geworden op: za 18 mar 2017 - 15:54:52
Locatie: Zwolle

Re: AUX kabel RD3

Bericht door Roblisto » ma 17 dec 2018 - 08:40:18

Auto is van 1e eigenaar en er zat geen wisselaar in. Die zal dus nog wel niet op actief staan.

Gezocht: iemand die in de kerstvakantie mijn wisselaar wil activeren

Op een frans forum kwam ik een uitleg tegen waarin wordt beweerd dat een rd3 met casette geen aux voor navigatie heeft en een rd3 met cd wel. Er zou zelfs een ingang voor telefoon op moeten zitten. Dan heb je wel mono maar toch een ingang.
Er staat op internet een beschrijving hoe je draadjes in de radio kan solderen om een ingang te maken. Ik heb hem eens losgehaald maar dan moet je betere ogen hebben dan ik en een nog kleinere soldeerbout.

Gr Rob
307 SW 2004 rouge lucifer
2 cv6 1983 rouge de castille
In bezit van OBDII

Gebruikersavatar
Doornekamp33
Berichten: 16549
Lid geworden op: di 03 mar 2009 - 19:22:18
Locatie: Hoevelaken.

Re: AUX kabel RD3

Bericht door Doornekamp33 » ma 17 dec 2018 - 10:17:20

Slechte uitleg, een RD3 bestaat niet met casette deck, dan is het een RB3.
De D staat voor Disk, de B voor Band.
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI <<>>exit, 407 XS<<
>>>>Nu: Black 208 1.4 allure full leder.<<<<

Gebruikersavatar
Roblisto
Berichten: 57
Lid geworden op: za 18 mar 2017 - 15:54:52
Locatie: Zwolle

Re: AUX kabel RD3

Bericht door Roblisto » ma 17 dec 2018 - 19:48:34

daar kan ik in het google-vertaal geweld zomaar overheen gelezen hebben.

hier lijkt het er op dat deze radio die ingang wel heeft:
https://vdocuments.mx/rear-connector-pi ... rd3-1.html

Ken jij iemand hier in de buurt die de wisselaar kan activeren?

Gr Rob
307 SW 2004 rouge lucifer
2 cv6 1983 rouge de castille
In bezit van OBDII

Gebruikersavatar
Doornekamp33
Berichten: 16549
Lid geworden op: di 03 mar 2009 - 19:22:18
Locatie: Hoevelaken.

Re: AUX kabel RD3

Bericht door Doornekamp33 » ma 17 dec 2018 - 22:13:14

Klopt, de VDO aansluitong heeft hem, maar dan de vraag, heb jij een VDO, kan ook zomaar een Blaupunkt zijn die er bij jou inzit, als je een RD3 hebt tenminste, en of die extra pinnen daar op zitten twijfel ik even over, ik ken die aansluiting niet.
Ben zelf aan het stoeien met een RD4, moet een aux op komen, wil nog niet echt werken zoals het moet, leuk dat gezeur met DAB via AUX, ben er niet kapot van, maarja mijn zus wil loever dat het niks kost.

Voor een mannetje met Diagbox moet ik je het antwoord schuldig blijven, en ikzelf heb geen tijd, die kersttijd is voor mij de drukste periode, ben alleen de twee kerstdagen nog vrij dit jaar, hoop ik, dat tweede kerstdag niet ook een werkdag word.
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI <<>>exit, 407 XS<<
>>>>Nu: Black 208 1.4 allure full leder.<<<<

cdoens
Berichten: 344
Lid geworden op: vr 07 aug 2015 - 11:49:17
Locatie: Almere

Re: AUX kabel RD3

Bericht door cdoens » ma 17 dec 2018 - 23:52:40

Ik heb een Diagbox maar ben a.s. donderdag tm 29 dec op wintersport.
307 CC 2.0 - Vogels G3, Bleu Montebello.
In bezit van een Diagbox in Almere.

Plaats reactie