Lampje accu gaat branden, accu of dynamo stuk?

alles wat met electronica te maken heeft, van storingen tot weetjes

Moderator: CvW

Plaats reactie
Gebruikersavatar
BROEM
Berichten: 91
Lid geworden op: zo 19 nov 2017 - 20:49:54
Locatie: Veluwe

Lampje accu gaat branden, accu of dynamo stuk?

Bericht door BROEM » do 15 mar 2018 - 20:51:37

De auto startte vanmorgen én met de kou j.l. probleemloos maar ineens ging vandaag het accu lampje op het dashboard branden.
Bij thuiskomst dacht ik ook het lampje van de ABS erbij te zien oplichten.

Vanuit mijn logica (geen enkele garantie ;) ) lijken de accu en de dynamo ok, maar omdat net zo uit het niets opkomt zou het dan de spanningregelaar kunnen zijn?

Hoe kan ik wat checken, ben niet heel handig?

Gebruikersavatar
steven_vanheukelom
Berichten: 1910
Lid geworden op: wo 05 mar 2014 - 21:01:21
Locatie: Leopoldsburg, België

Re: Lampje accu gaat branden, accu of dynamo stuk?

Bericht door steven_vanheukelom » do 15 mar 2018 - 21:26:01

Heb je een multimeter in huis? Ff op de plus en min pool. Bij stationair draaien moet je ongeveer 14 volt meten.

Gebruikersavatar
BROEM
Berichten: 91
Lid geworden op: zo 19 nov 2017 - 20:49:54
Locatie: Veluwe

Re: Lampje accu gaat branden, accu of dynamo stuk?

Bericht door BROEM » do 15 mar 2018 - 21:52:54

die heb ik nog niet, maar de Action is in de buurt!
Heb daar laast wel een druppelladertje gekocht met een dergelijke functie, top dingetje!

Ga ik proberen, thx voor de snelle reactie!

En als ik 14v gemeten heb (of juist niet), wat is dan de oorzaak?

Gebruikersavatar
BROEM
Berichten: 91
Lid geworden op: zo 19 nov 2017 - 20:49:54
Locatie: Veluwe

Re: Lampje accu gaat branden, accu of dynamo stuk?

Bericht door BROEM » vr 16 mar 2018 - 08:32:49

Nog niks gemeten, maar vanmorgen een x gestart om te kijken of er nog fut in zit, anders moet ik de buurtvrouw straks even vragen om wat stroom te doneren :)

Hij start normaal en de lampjes gaan daarna allemaal weer uit :?:

Zegt dat iets?

Gebruikersavatar
BROEM
Berichten: 91
Lid geworden op: zo 19 nov 2017 - 20:49:54
Locatie: Veluwe

Re: Lampje accu gaat branden, accu of dynamo stuk?

Bericht door BROEM » vr 16 mar 2018 - 12:06:29

Arggggg na 3 km rijden verliest de auto zijn vermogen en rijdt bokkerig.

Daarna ging lampje STOP ook aan dus sta nu stil in afwachting vd ANWB

Gebruikersavatar
Doornekamp33
Berichten: 16387
Lid geworden op: di 03 mar 2009 - 19:22:18
Locatie: Hoevelaken.

Re: Lampje accu gaat branden, accu of dynamo stuk?

Bericht door Doornekamp33 » vr 16 mar 2018 - 12:52:25

Kan zo zijn dat je dynamo toch niet goed is en nu de accu te weinig spanning meer heeft, van te weinig spanning krijg je rare dingen.
Of je massa kan de veroorzaker zijn, ook een vaker voorkomend probleem.

Maar, meten is weten, en uitlezen zal ook wel wat opleveren.
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI <<>>exit, 407 XS<<
>>>>Nu: Black 208 1.4 allure full leder.<<<<

Gebruikersavatar
BROEM
Berichten: 91
Lid geworden op: zo 19 nov 2017 - 20:49:54
Locatie: Veluwe

Re: Lampje accu gaat branden, accu of dynamo stuk?

Bericht door BROEM » vr 16 mar 2018 - 13:03:15

Thx voor de update.

Het zou i.d.d. wel logisch zijn omdat alle elektronica raar deed (Gas, stuurbekrachtiging etc.)

Hulp is onderweg, en wachten duurt altijd lang dus zit maar wat te pielen op de telefoon.

Gebruikersavatar
BROEM
Berichten: 91
Lid geworden op: zo 19 nov 2017 - 20:49:54
Locatie: Veluwe

Re: Lampje accu gaat branden, accu of dynamo stuk?

Bericht door BROEM » vr 16 mar 2018 - 14:15:25

De dynamo is kaduuk, mbv hulpaccu weer naar huis gereden en na een paar km ging het accu lampje alweer branden.
Auto loopt nu ook niet lekker meer, lijkt op 3 poten te lopen.

Keuze voor huis gemaakt om niet geconfronteerd te worden met hoge kosten bij een onbekende garage.

Is het mogelijk dat niet de dynamo an sich stuk is, maar de regelaar(?) er aan.
Dat werd geopperd door een vriend van me, volgens hem gingen die vaak stuk en zou dat een boel geld schelen.

De riem liep nog mooi en de dynamo maakte geen herrie.

Gebruikersavatar
gehannes
Berichten: 639
Lid geworden op: wo 06 feb 2013 - 20:09:48
Locatie: Groningen

Re: Lampje accu gaat branden, accu of dynamo stuk?

Bericht door gehannes » vr 16 mar 2018 - 14:53:14

vaak zijn dat de boosdoeners, zn regelaar kun je vaak niet los kopen en evt enkel bij een revisiebedrijf brengen.
Echter een online dynamo is vaak goedkoper.
Succes met vervangen ;-)
2013-2016 Peugeot 307 1.6 16V 109PK LPG 292192
2016-2018 Peugeot 307 2.0 16V 150PK LPG 209...-253521

Gebruikersavatar
dircos1980
Berichten: 1301
Lid geworden op: wo 27 feb 2013 - 11:53:41
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: Lampje accu gaat branden, accu of dynamo stuk?

Bericht door dircos1980 » vr 16 mar 2018 - 19:13:07

Ik heb in 2011 bij Auto Electric in Huizen een nieuwe Valeo dynamo gekocht voor € 149,- alleen zie ik dat het bedrijf gestopt is.
Goed zoeken online en kijken of je er 1 in de buurt goedkoop af kan halen. De- en monteren is niet moeilijk, binnen 45 minuten zit het er op.
Sinds april 2010 in het bezit van:
307sw 1.6 16v LPG G3 (AG) Bj 9-2003 439.000km
Vorige auto's: 205D Forever - 306 XSi - 406 2.0 16v

Gebruikersavatar
BROEM
Berichten: 91
Lid geworden op: zo 19 nov 2017 - 20:49:54
Locatie: Veluwe

Re: Lampje accu gaat branden, accu of dynamo stuk?

Bericht door BROEM » za 17 mar 2018 - 15:51:18

Thx voor de tips!

Kan het zijn dat er een zwaardere dynamo dan standaard in is gezet, i.v.m. de gasinstallatie?
Zo nee, wat is eigenlijk standaard Amperage voor mijn type 3 A/C?

Gebruikersavatar
BROEM
Berichten: 91
Lid geworden op: zo 19 nov 2017 - 20:49:54
Locatie: Veluwe

Re: Lampje accu gaat branden, accu of dynamo stuk?

Bericht door BROEM » ma 19 mar 2018 - 18:22:07

Super service; mbv reserve accu auto naar Garage gebracht en vandaag gerepareerd.

Dynamo zal vol met vogel :oops: (Als de Partij voor de Dieren dit maar niet leest).

Hij rijdt weer lekkah.

iedereen weer bedankt voor het meedenken en medeleven :good:

cdoens
Berichten: 312
Lid geworden op: vr 07 aug 2015 - 11:49:17
Locatie: Almere

Re: Lampje accu gaat branden, accu of dynamo stuk?

Bericht door cdoens » ma 19 mar 2018 - 23:01:02

BROEM schreef:Super service; mbv reserve accu auto naar Garage gebracht en vandaag gerepareerd.

Dynamo zal vol met vogel :oops: (Als de Partij voor de Dieren dit maar niet leest).

Hij rijdt weer lekkah.

iedereen weer bedankt voor het meedenken en medeleven :good:
Dan zal de dynamo ook wel gepiept hebben? *rofl*
Mooi dat ie het weer goed doet.
307 CC 2.0 - Vogels G3, Bleu Montebello.
In bezit van een Diagbox in Almere.

Gebruikersavatar
Roblisto
Berichten: 46
Lid geworden op: za 18 mar 2017 - 15:54:52
Locatie: Zwolle

Re: Lampje accu gaat branden, accu of dynamo stuk?

Bericht door Roblisto » vr 23 mar 2018 - 20:08:48

een vogel in je dynamo??

het is al opgelost, maar van een valeo dynamo kan je voor een tientje of 2 de regelaar los kopen, of voor 8 euro een setje koolborstels. moet je wel van sleutelen houden, maar dan kan het ook weer jaren mee.

Gr Rob
307 SW 2004 rouge lucifer
2 cv6 1983 rouge de castille

Gebruikersavatar
BROEM
Berichten: 91
Lid geworden op: zo 19 nov 2017 - 20:49:54
Locatie: Veluwe

Re: Lampje accu gaat branden, accu of dynamo stuk?

Bericht door BROEM » di 01 mei 2018 - 19:26:23

Argggg, goedkoop bleek duurkoop!

Van de week leek er al een vreemde lucht uit het vooronder te komen en vanmorgen brandde het acculampje ineens weer!

Zoveel mogelijk gebruikers uitgezet, toen ging het lampje weer uit maar toch maar snel richting garage.
Onderweg bij een fabriek nog ergere stand, een soort chemische / verzink lucht.
Dacht nog even dat het van het bedrijf kwam :D

Het huis vd dynamo was ontzettend heet, terwijl de snaar nog prima rondliep, gelukkig...

Nu een Valeo erin, en hij loopt weer prima.

Plaats reactie