startproblemen

alles wat met electronica te maken heeft, van storingen tot weetjes

Moderator: CvW

petro
Berichten: 6
Lid geworden op: ma 29 apr 2013 - 08:38:50

startproblemen

Bericht door petro » ma 29 apr 2013 - 13:45:33

hallo,
Heb een peugeot 307 1.6 benzine bouwjaar 2006 met startproblemen.
Motor doet niets ook startmotor geen enkele beweging alleen hoor ik een klein tikje van een relais in auto met startpoging.
Zekering contactslot kapot.
Na een doosje zekeringen wil hij helemaal niet meer zekering ook niet stuk.
(Zekering f8 20 ampere zekeringenkast onder motorkap).
Anwb meneer erbij gehad.
Conclusie startmotor goed contactslot ook goed.
Anwb man heeft toen start draad van startmotor naar zekeringen kast onder motorkap op gezocht, draad eraan gemaakt.
Als ik nu auto op contact zet vervolgens startdraad nieuw stukje draad tegen + van accu druk start motor direct.
Auto kan ik dus nu wel gebuiken maar wel erg onhandig elke keer onder motorkap.
Wie kan mij verder helpen?
Bedankt.

Gebruikersavatar
snooze7555
Berichten: 2464
Lid geworden op: zo 19 sep 2010 - 13:51:34
Locatie: Hengelo ov

Re: startproblemen

Bericht door snooze7555 » ma 29 apr 2013 - 14:10:41

Hoi,

Er moet toch wat met de startmotor aan de hand wezen. Omdat de F8 alleen voor de startmotor wordt gebruikt.
Deze 20A stuurt een relais aan en dan wordt de startmotor geactiveerd.
Of de bekabeling.

:D :D :D

zie tekening
Bijlagen
Startmotor.JPG
Startmotor.JPG (57.58 KiB) 11570 keer bekeken
psf1.JPG
psf1.JPG (145.05 KiB) 11570 keer bekeken
Was Peugeot 307 SW 2.0 16V Pack juni 2006 Bleu Recife 143600 Km
Nu 308SW Style Jan 2016 Noir Perla Nera, 1.2 e-thp 131pk prive, chiptuning 158Pk en 300Nm
En 308 SW Blue Lease Executive Pack 1.6 BlueHDi 120 pk Donkerblauw okt 2015, leasebak

petro
Berichten: 6
Lid geworden op: ma 29 apr 2013 - 08:38:50

Re: startproblemen

Bericht door petro » ma 29 apr 2013 - 15:14:40

Hoi
Bedankt voor de snelle reactie.
Ga dan toch maar startmotor uitwisselen.
Als ik het schema bekijk dat zet ik nu 12v op draad (100 op schema) waar dus normaal 5v op komt.
wat een rotplek zit deze startmotor.

Gebruikersavatar
snooze7555
Berichten: 2464
Lid geworden op: zo 19 sep 2010 - 13:51:34
Locatie: Hengelo ov

Re: startproblemen

Bericht door snooze7555 » ma 29 apr 2013 - 15:43:54

petro schreef:Hoi
Bedankt voor de snelle reactie.
Ga dan toch maar startmotor uitwisselen.
Als ik het schema bekijk dat zet ik nu 12v op draad (100 op schema) waar dus normaal 5v op komt.
wat een rotplek zit deze startmotor.

Dat heb je verkeerd komt gewoon 12V op 100 is pen 5V

In de auto is alles 12V

:D :D
Was Peugeot 307 SW 2.0 16V Pack juni 2006 Bleu Recife 143600 Km
Nu 308SW Style Jan 2016 Noir Perla Nera, 1.2 e-thp 131pk prive, chiptuning 158Pk en 300Nm
En 308 SW Blue Lease Executive Pack 1.6 BlueHDi 120 pk Donkerblauw okt 2015, leasebak

Super-Cab
Berichten: 3570
Lid geworden op: zo 07 aug 2005 - 13:32:27

Re: startproblemen

Bericht door Super-Cab » ma 29 apr 2013 - 16:47:57

snooze7555 schreef:
petro schreef:Hoi
Bedankt voor de snelle reactie.
Ga dan toch maar startmotor uitwisselen.
Als ik het schema bekijk dat zet ik nu 12v op draad (100 op schema) waar dus normaal 5v op komt.
wat een rotplek zit deze startmotor.

Dat heb je verkeerd komt gewoon 12V op 100 is pen 5V

In de auto is alles 12V

:D :D
iets genuanceerder, boordnet is 12V

canbus werkt tussen 0 en 5v
en in een hybride kom je als je verkeerd prikt met de spanningzoeker 650v tegen ;)

in het schema wordt met 5v een 5-pins aansluiting bedoeld.

Gebruikersavatar
snooze7555
Berichten: 2464
Lid geworden op: zo 19 sep 2010 - 13:51:34
Locatie: Hengelo ov

Re: startproblemen

Bericht door snooze7555 » ma 29 apr 2013 - 16:52:42

Ik ken geen 307 als hybride :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:D :D :D
Was Peugeot 307 SW 2.0 16V Pack juni 2006 Bleu Recife 143600 Km
Nu 308SW Style Jan 2016 Noir Perla Nera, 1.2 e-thp 131pk prive, chiptuning 158Pk en 300Nm
En 308 SW Blue Lease Executive Pack 1.6 BlueHDi 120 pk Donkerblauw okt 2015, leasebak

Super-Cab
Berichten: 3570
Lid geworden op: zo 07 aug 2005 - 13:32:27

Re: startproblemen

Bericht door Super-Cab » ma 29 apr 2013 - 16:56:24

snooze7555 schreef:Ik ken geen 307 als hybride :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:D :D :D
beter je huiswerk doen:

Afbeelding

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Gebruikersavatar
snooze7555
Berichten: 2464
Lid geworden op: zo 19 sep 2010 - 13:51:34
Locatie: Hengelo ov

Re: startproblemen

Bericht door snooze7555 » ma 29 apr 2013 - 17:04:17

*rofl* *rofl* *rofl* *rofl* *rofl* *rofl* :D :D :D :D

:shock:
Was Peugeot 307 SW 2.0 16V Pack juni 2006 Bleu Recife 143600 Km
Nu 308SW Style Jan 2016 Noir Perla Nera, 1.2 e-thp 131pk prive, chiptuning 158Pk en 300Nm
En 308 SW Blue Lease Executive Pack 1.6 BlueHDi 120 pk Donkerblauw okt 2015, leasebak

petro
Berichten: 6
Lid geworden op: ma 29 apr 2013 - 08:38:50

Re: startproblemen

Bericht door petro » ma 29 apr 2013 - 17:13:28

Hallo,
daar ben ik weer na een rot klus startmotor omgewisseld.
pech geen resultaat.
bij starten hoor je alleen een klikje van relais verder helemaal niks.
dus startmotor was het dus toch niet.
:cry: :cry: :cry:

Gebruikersavatar
snooze7555
Berichten: 2464
Lid geworden op: zo 19 sep 2010 - 13:51:34
Locatie: Hengelo ov

Re: startproblemen

Bericht door snooze7555 » ma 29 apr 2013 - 17:36:38

petro schreef:Hallo,
daar ben ik weer na een rot klus startmotor omgewisseld.
pech geen resultaat.
bij starten hoor je alleen een klikje van relais verder helemaal niks.
dus startmotor was het dus toch niet.
:cry: :cry: :cry:

Heb je wel gemeten voordat je de boel loshaalt of er wel spanning op de startmotor komt.

Er loopt 1 kabel direct via het relais naar de startmotor dus daar moet het ergens zitten. Omdat via een directe kabel het wel werkt.

:shock: :shock:
Was Peugeot 307 SW 2.0 16V Pack juni 2006 Bleu Recife 143600 Km
Nu 308SW Style Jan 2016 Noir Perla Nera, 1.2 e-thp 131pk prive, chiptuning 158Pk en 300Nm
En 308 SW Blue Lease Executive Pack 1.6 BlueHDi 120 pk Donkerblauw okt 2015, leasebak

petro
Berichten: 6
Lid geworden op: ma 29 apr 2013 - 08:38:50

Re: startproblemen

Bericht door petro » ma 29 apr 2013 - 17:49:48

vraag:
kan ik niet beter een startknop in auto plaatsen?
anders moet ik mischien heleboel bedrading loshalen.
draadbreuk is lastig.

Gebruikersavatar
snooze7555
Berichten: 2464
Lid geworden op: zo 19 sep 2010 - 13:51:34
Locatie: Hengelo ov

Re: startproblemen

Bericht door snooze7555 » ma 29 apr 2013 - 18:40:18

Hoi Petro,

Als het aan mij lag ging ik vanaf de psf kijken of je spanning hebt. Volgens schema kun zien welk pinnummer naar de startmotor gaat. Als hier spanning opstaat op het moment van starten dan heeft de psf geen problemen, dan kun je de kabel nakijken of daar spanning opstaat.

Ik zal met deze auto niet te veel aan gaan knutselen, omdat je zo meer rare problemen kan krijgen. Omdat alles met elkaar communiseert via de canbus.

:D :D
Was Peugeot 307 SW 2.0 16V Pack juni 2006 Bleu Recife 143600 Km
Nu 308SW Style Jan 2016 Noir Perla Nera, 1.2 e-thp 131pk prive, chiptuning 158Pk en 300Nm
En 308 SW Blue Lease Executive Pack 1.6 BlueHDi 120 pk Donkerblauw okt 2015, leasebak

Gebruikersavatar
peterpeugeotje
Berichten: 827
Lid geworden op: do 09 nov 2006 - 21:56:10
Locatie: Kollum

Re: startproblemen

Bericht door peterpeugeotje » ma 29 apr 2013 - 22:27:21

je zegt dat je wel een relais hoort, welke is dit dan? die in de psf of het startrelais op de startmotor zelf.
zoals gezegd moet je die draad die van de psf komt even opzoeken en meten of daar spanning op komt.

5V is zoals gezegd een 5 polige connector, en JN is volgens mij jaune, geel van kleur dus.

en ach rotklus, ik heb het al 2 keer gedaan :mrgreen: :mrgreen:
Nu: Ford Focus III 2012 Titanium hatchback met navigatie en automatisch inparkeren in de kleur Lunar Sky.
Was: 307 SW 1.6 16v Oxygo met RT3, 16" Equinoxe velgen, regensensor en aut. dimmende binnenspiegel in de kleur Bleu Abysse.

petro
Berichten: 6
Lid geworden op: ma 29 apr 2013 - 08:38:50

Re: startproblemen

Bericht door petro » wo 01 mei 2013 - 21:45:56

Hallo,
kabelbreuk gevonden probleem opgelost bedankt.
maar ja nu doet zich het volgende voor.
auto gaat bij rijden op slot.
alleen nu werkt knop op dashbord voor ontgrendelen slot niet meer.
lampje in knop brand ook niet meer.
zekering hiervan is niet stuk.

Gebruikersavatar
peterpeugeotje
Berichten: 827
Lid geworden op: do 09 nov 2006 - 21:56:10
Locatie: Kollum

Re: startproblemen

Bericht door peterpeugeotje » wo 01 mei 2013 - 21:57:30

waar zat de kabelbreuk? wellicht handig voor anderen (en voor mijzelf :mrgreen: )

probeer eens de knop als je stilstaat 5 sec in te drukken, de functie moet dan uitgaan.

en controleer eens of je asbak lampje niet stuk is. behalve de hoogteverstelling wat niet meer werkt, ging bij mij ook de verlichting uit van deze knop (als je teminste die bedoelt naast de alarmlichten-knop).
na het vervangen van het asbak lampje werkte de verlichting van deze knop ook weer (en ook dus de hoogteverstelling)
Nu: Ford Focus III 2012 Titanium hatchback met navigatie en automatisch inparkeren in de kleur Lunar Sky.
Was: 307 SW 1.6 16v Oxygo met RT3, 16" Equinoxe velgen, regensensor en aut. dimmende binnenspiegel in de kleur Bleu Abysse.

Plaats reactie