Parrot op rt3 navigatie

Alles over navigatiesysteem in de Peugeot 307
Af fabriek (RT3 of RT4) of achteraf inbouw.

Moderator: CvW

Smithuistim
Berichten: 14
Lid geworden op: wo 10 dec 2014 - 00:10:13
Locatie: Borne

Parrot op rt3 navigatie

Bericht door Smithuistim » do 18 dec 2014 - 13:26:43

Hallo,

Ik heb een rt3 navigatie radio en wil daar een parrot car kit tussen monteren. Heeft iemand hier daar ervaring mee? Kan ik de parrot er zo tussen plaatsen of zijn daar verloop stekkers voor nodig? Had al gelezen dat er van en can varianten radio's zijn. Mij auto is van '04 dus ga er van uit van als dat iets uitmaakt?

Graag hoor ik jullie reactie

Met vriendelijke groet,

Tim

Gebruikersavatar
Doornekamp33
Berichten: 16440
Lid geworden op: di 03 mar 2009 - 19:22:18
Locatie: Hoevelaken.

Re: Parrot op rt3 navigatie

Bericht door Doornekamp33 » do 18 dec 2014 - 16:09:49

Voor zover ik weet kun je hem er zo tussen prikken met 1 maar, de geschakelde plus van de parrot moet je loskoppelen tussen de parrot en de iso stekker en deze aan de geschakelde plus van de aansteker solderen, dit omdat de geschakelde plus in de iso geen schone plus is maar er ook data doorheen gaat.
Dit geld als de rt3 iso stekkers heeft, dat zie je gelijk als je hem er uit haalt.
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI <<>>exit, 407 XS<<
>>>>Nu: Black 208 1.4 allure full leder.<<<<

Gebruikersavatar
Bart-Peugeot
Berichten: 4794
Lid geworden op: di 12 dec 2006 - 23:04:33
Locatie: Rijnmond

Re: Parrot op rt3 navigatie

Bericht door Bart-Peugeot » vr 19 dec 2014 - 09:48:01

De RT3 heeft volgens mij geen iso stekers.
Heden: 307SW phase 2 (2005) 2.0 op LPG (Vogels). 310.000km.
Verleden: 307SW phase 1,5 (dus uit 2005) 1.6 op LPG (AG). 231.000km.
Tevens eigenaar van een 504 GL (1977) en een 106 XR (1997).

Smithuistim
Berichten: 14
Lid geworden op: wo 10 dec 2014 - 00:10:13
Locatie: Borne

Re: Parrot op rt3 navigatie

Bericht door Smithuistim » vr 19 dec 2014 - 11:52:04

Oke duidelijk denk ik…
Ik zal even wat demontage gereedschap gaan bestellen en dan de boel los halen. Ik hou jullie op de hoogte als het wel of niet lukt :P

Gebruikersavatar
niekhaasjes
Berichten: 1887
Lid geworden op: do 28 feb 2013 - 14:02:54
Locatie: Zwartsluis

Re: Parrot op rt3 navigatie

Bericht door niekhaasjes » vr 19 dec 2014 - 12:19:08

Smithuistim schreef:Oke duidelijk denk ik…
Ik zal even wat demontage gereedschap gaan bestellen en dan de boel los halen. Ik hou jullie op de hoogte als het wel of niet lukt :P
Torx 20 en 4 spijkers lukt het ook mee hoor :mrgreen:
EX: Peugeot 307XS 1.6 | 244.xxx km | bj. 2001 | 109pk |
Huidig: Alfa Romeo 159 1.9JTDm | 270.xxx km | bj. 2006 | 150pk |

Smithuistim
Berichten: 14
Lid geworden op: wo 10 dec 2014 - 00:10:13
Locatie: Borne

Re: Parrot op rt3 navigatie

Bericht door Smithuistim » vr 19 dec 2014 - 12:48:57

Haha. Had ik ook al voorgesteld thuis. Werd niet gewaardeerd… :D
Moest het voor de verandering eens een keer heel houden en werkend terug plaatsten :P

Gebruikersavatar
niekhaasjes
Berichten: 1887
Lid geworden op: do 28 feb 2013 - 14:02:54
Locatie: Zwartsluis

Re: Parrot op rt3 navigatie

Bericht door niekhaasjes » vr 19 dec 2014 - 13:05:28

Smithuistim schreef:Haha. Had ik ook al voorgesteld thuis. Werd niet gewaardeerd… :D
Moest het voor de verandering eens een keer heel houden en werkend terug plaatsten :P
*rofl* .... ik ken het :oops:
EX: Peugeot 307XS 1.6 | 244.xxx km | bj. 2001 | 109pk |
Huidig: Alfa Romeo 159 1.9JTDm | 270.xxx km | bj. 2006 | 150pk |

Gebruikersavatar
Doornekamp33
Berichten: 16440
Lid geworden op: di 03 mar 2009 - 19:22:18
Locatie: Hoevelaken.

Re: Parrot op rt3 navigatie

Bericht door Doornekamp33 » vr 19 dec 2014 - 13:42:53

Met alleen 4 spijker lukt het ook, of 4 popnagel om de radio te demonteren, dan blijft het gewoon werken tenzij je de spijker in de cd gleuf stopt ipv de 4 gaatjes op de hoeken. :mrgreen: :mrgreen:
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI <<>>exit, 407 XS<<
>>>>Nu: Black 208 1.4 allure full leder.<<<<

Gebruikersavatar
Vuurpijl
Berichten: 293
Lid geworden op: zo 12 mei 2013 - 14:14:51
Locatie: Den Haag (bloemenbuurt)

Re: Parrot op rt3 navigatie

Bericht door Vuurpijl » vr 19 dec 2014 - 15:06:08

Smithuistim schreef:Oke duidelijk denk ik…
Ik zal even wat demontage gereedschap gaan bestellen en dan de boel los halen. Ik hou jullie op de hoogte als het wel of niet lukt :P
Dan zeg je thuis toch gewoon dat je vier spijkers, uhhhhh speciaal Peugeot-radio-ontgrendeling-metalen-staafjes á E 3,85 hebt besteld? *rofl* *rofl* *rofl*
Ik ben tegen zinloos geflits

307convertible
Berichten: 173
Lid geworden op: do 18 dec 2014 - 19:56:53

Re: Parrot op rt3 navigatie

Bericht door 307convertible » za 25 jul 2015 - 22:53:29

Beste leden, Heeft er iemand ook nog een suggestie voor het aansluiten van een carkit en bij voorkeur blue tooth audio als er achter de RT3 ook nog een JBL versterker zit ? In deze opstelling beginnen de speakerkabels namelijk pas na de versterker en lopen er vanaf het toestel naar de versterker line out kabels ipv speakerkabels.

Gebruikersavatar
Doornekamp33
Berichten: 16440
Lid geworden op: di 03 mar 2009 - 19:22:18
Locatie: Hoevelaken.

Re: Parrot op rt3 navigatie

Bericht door Doornekamp33 » zo 26 jul 2015 - 09:52:52

Kabels trekken naar de speakerkabels en daar de boel aansluiten, anders een losse speaker voor de Parrot, alleen dan dempt het radio geluid niet.
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI <<>>exit, 407 XS<<
>>>>Nu: Black 208 1.4 allure full leder.<<<<

Gebruikersavatar
Vuurpijl
Berichten: 293
Lid geworden op: zo 12 mei 2013 - 14:14:51
Locatie: Den Haag (bloemenbuurt)

Re: Parrot op rt3 navigatie

Bericht door Vuurpijl » zo 26 jul 2015 - 12:37:31

Heb ik ook gedaan: een aparte speaker voor de Parrot. Mij bleek tevens dat je de Parrot helemaal niet hoeft aan te sluiten op een radio. Gewoon een (schone !) constante spanning, en spanning gestuurd door contact vanaf de sigarettenaansteker en massa was al voldoende. Tja, de radio valt dan niet in mute. Dat doe ik dan maar handmatig voor die enkele keer dat je gebeld wordt. Maar het werkt perfect!

ps: die schone constante spanning heb ik direct vanaf de accu getrokken, met nabij de accu een zwevende zekering van 2 amp.
Ik ben tegen zinloos geflits

Gebruikersavatar
Doornekamp33
Berichten: 16440
Lid geworden op: di 03 mar 2009 - 19:22:18
Locatie: Hoevelaken.

Re: Parrot op rt3 navigatie

Bericht door Doornekamp33 » zo 26 jul 2015 - 13:13:57

Klopt, je kan een.Parrot helemaal buiten de radio om aansluiten, net zo makkelijk als je geen ISO stekker hebt en de radio niet wilt laten muten.
Je parrot mute de radio door de speakers af te sluiten en via zijn versterkertje het geluid te geven.
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI <<>>exit, 407 XS<<
>>>>Nu: Black 208 1.4 allure full leder.<<<<

Gebruikersavatar
Vuurpijl
Berichten: 293
Lid geworden op: zo 12 mei 2013 - 14:14:51
Locatie: Den Haag (bloemenbuurt)

Re: Parrot op rt3 navigatie

Bericht door Vuurpijl » zo 26 jul 2015 - 14:12:47

Doornekamp33 schreef:Klopt, je kan een.Parrot helemaal buiten de radio om aansluiten, net zo makkelijk als je geen ISO stekker hebt en de radio niet wilt laten muten.
Je parrot mute de radio door de speakers af te sluiten en via zijn versterkertje het geluid te geven.
Nee, je Parrot heeft een draadje dat bij muten naar massa gelegd wordt. Je autoradio heeft een ingang, wanneer die aan massa gelegd wordt, de radio in mute-stand zet. Ik heb alleen op de RT3 dat ingangetje niet gevonden. Dus laat ik 't maar zo. Die ingang zal wel ergens zitten....

Als de Parrot alleen de uitgangen van de speakers zou omleiden, dan kwam in een radio nooit de melding "mute" te staan.
Ik ben tegen zinloos geflits

Gebruikersavatar
Doornekamp33
Berichten: 16440
Lid geworden op: di 03 mar 2009 - 19:22:18
Locatie: Hoevelaken.

Re: Parrot op rt3 navigatie

Bericht door Doornekamp33 » zo 26 jul 2015 - 17:17:16

De parrot mute via zijn eigen box, hij onderbreekt gewoon de radio aansturing naar de speakers en geeft zijn eigen signaal door.

Je hebt helemaal geen mute aansluiting nodig.
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI <<>>exit, 407 XS<<
>>>>Nu: Black 208 1.4 allure full leder.<<<<

Plaats reactie