Update rt3

Alles over navigatiesysteem in de Peugeot 307
Af fabriek (RT3 of RT4) of achteraf inbouw.

Moderator: CvW

Smithuistim
Berichten: 14
Lid geworden op: wo 10 dec 2014 - 00:10:13
Locatie: Borne

Update rt3

Bericht door Smithuistim » wo 28 jan 2015 - 11:09:55

Hoi allemaal,

Zojuist ben ik bij onze lokale peugeot garage geweest om mijn rt3 radio een software updat te laten ondergaan en aux aan te laten zetten. Teven de snelheidsblokkering is er afgehaald. Nou is het volgende. De radio wil niet updaten heeft iemand daar ervaring mee? En zit nu 5.5 op en wil dus niet naar 6.2. Tevens kan ik de aux niet vinden als ik in modes zoek. Gelukkig vielen de kosten mee… €75,- :? Plus klein materiaal in begrepen??

Ik hoor graag van jullie of er oplossingen zijn.

Groetjes tim

Gebruikersavatar
Bruintje
Berichten: 135
Lid geworden op: di 06 aug 2013 - 22:33:51

Re: Update rt3

Bericht door Bruintje » wo 28 jan 2015 - 11:21:05

Vreemd, je hebt een update van je RT3 laten doen en nu wil je zelf weer een update doen ?
En wat hebben ze in de garage aangezet zodat je de aux niet kan vinden ?
En wat bedoel je met snelheidsblokkering ?

Voor niet geleverde dingen vind ik € 75,- eerlijk gezegd veel.
Afbeelding

Peugeot 205 1.4 GT
Peugeot 106 1.4 XSi
Peugeot 106 1.0 XN
Peugeot 206 Roland Garross
Peugeot 307 2.0 XSi
Peugeot 207 1.6 HDiF
-----------nu------------
Skoda Fabia combi 1.2 TDi Greenline

Afbeelding

Smithuistim
Berichten: 14
Lid geworden op: wo 10 dec 2014 - 00:10:13
Locatie: Borne

Re: Update rt3

Bericht door Smithuistim » wo 28 jan 2015 - 11:34:44

De radio wou niet updaten in de garage. Dus die staat nog steeds op 5.5 maar Inverband met de nieuwste navigatie cd's moet die naar 6.2 maar de radio weigert te updaten. Hij spugt de cd weer uit heb ik begrepen.

Als ik in mode of sources zoek kan ik geen aux vinden. Nou weet ik niet of er eerst iets moet worden aangesloten zijn dat die dat aangeeft.

De snelheids blokkering heeft te maken met dat de navigatie en menu niet kan gebruiken tijden het rijden. En dat is wel gelukt

Super-Cab
Berichten: 3570
Lid geworden op: zo 07 aug 2005 - 13:32:27

Re: Update rt3

Bericht door Super-Cab » wo 28 jan 2015 - 12:38:23

update 6.2 is voor een andere radio dus zal hij nooit slikken

5.52 is de laatste voor jouw radio als je nu 5.5 hebt

aux moet gewoon te selecteren zijn zonder dat er iets is aangesloten, dat is een analoge aansluiting.

Smithuistim
Berichten: 14
Lid geworden op: wo 10 dec 2014 - 00:10:13
Locatie: Borne

Re: Update rt3

Bericht door Smithuistim » wo 28 jan 2015 - 15:23:55

Zojuist contact gehad met de peugeot dealer. Volgens hun was de 5.52 update ook verouderd en moest mijn rt3 6.63 nodig hebben. Tijdens het updaten gooit de radio de cd er telkens uit daarom wou die niet updaten volgens hun.

Super-Cab
Berichten: 3570
Lid geworden op: zo 07 aug 2005 - 13:32:27

Re: Update rt3

Bericht door Super-Cab » wo 28 jan 2015 - 15:38:10

De heeft jouw dealer zijn info niet op orde.

versie 6.xx is voor CAN versies van de RT3 en niet voor VAN zoals in de jouwe aanwezig is.

p.s volgens de officiële info van HERE (Peugeot/Navtech) zouden de recenste kaarten gewoon met 5.52 moeten werken:

http://peugeot.navigation.com/307_2003/ ... rzP_JjezyB

BELANGRIJK: Alleen compatibel met de juiste softwareversie.
Hoe weet u of u over de juiste softwareversie beschikt?
1) Schakel het apparaat in
2) Houd de knop MENU ingedrukt tot het uitgebreide menu verschijnt
3) Kies APPARAATBESCHRIJVING
4) De softwareversie wordt weergegeven
Is uw softwareversie hoger dan 5.5 of 6.6, dan is de software bijgewerkt. Als uw systeemsoftware niet is bijgewerkt, adviseren wij u zo snel mogelijk contact op te nemen met uw dealer.

Smithuistim
Berichten: 14
Lid geworden op: wo 10 dec 2014 - 00:10:13
Locatie: Borne

Re: Update rt3

Bericht door Smithuistim » vr 30 jan 2015 - 13:26:19

Zojuist contact gehad met de betreffende monteur die aan mijn radio heeft gewerkt. Het verhaal uitgelegt over van / can systeem van de rt3 radio. Volgens hun systeem moest op mijn radio gewoon 6.63 de laatste update van peugeot NL. Kreeg een beetje de indruk dat hij mijn verhaal niet snapte of wou snappen. Na enigzins aandringen heeft hij contact gehad met andere garages aangezien dit een groot dealer netwerk is door het hele land of iemand wel 5.52 heeft liggen. later terug gebeld door de monteur en niemand had de cd liggen en niemand had gehoord van het 5.52 verhaal. Nou gaat hij de laatste 5.xx update bestellen bij peugeot NL maar kon het garanderen of dit 5.52 is. Ben benieuwd hoe dit uitpakt.

Alvast bedankt voor de info en reacties.

Wordt vervolgd

Super-Cab
Berichten: 3570
Lid geworden op: zo 07 aug 2005 - 13:32:27

Re: Update rt3

Bericht door Super-Cab » vr 30 jan 2015 - 16:40:34


Gebruikersavatar
Doornekamp33
Berichten: 16569
Lid geworden op: di 03 mar 2009 - 19:22:18
Locatie: Hoevelaken.

Re: Update rt3

Bericht door Doornekamp33 » vr 30 jan 2015 - 20:08:41

Het kan zo simpel zijn, en een dealer die er nog nooit van gehoord heeft, prutsers is daar het enige goede woord voor.
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI <<>>exit, 407 XS<<
>>>>Nu: Black 208 1.4 allure full leder.<<<<

Daantje26
Berichten: 12
Lid geworden op: ma 16 feb 2015 - 20:43:25

Re: Update rt3

Bericht door Daantje26 » wo 18 feb 2015 - 21:03:34

Hallo allemaal. Ik heb net de nieuwste software 5.52 voor mijn RT3 Van gedownload op de computer. Het is een zip bestand. Hoe ga ik deze op cd branden? Ook als iso net als de navigatie kaarten? Of als een ander bestand. Ik gebruik imgageburn.
Bedankt weer voor de reacties

Gebruikersavatar
Bart-Peugeot
Berichten: 4863
Lid geworden op: di 12 dec 2006 - 23:04:33
Locatie: Rijnmond

Re: Update rt3

Bericht door Bart-Peugeot » wo 18 feb 2015 - 23:19:35

Als je die zip uitpakt, hou je dan geen iso bestand over?
Heden: 307SW phase 2 (2005) 2.0 op LPG (Vogels). 322.000km.
Verleden: 307SW phase 1,5 (dus uit 2005) 1.6 op LPG (AG). 231.000km.
Tevens eigenaar van een 504 GL (1977) en een 106 XR (1997).

Gebruikersavatar
Zwabber
Berichten: 1482
Lid geworden op: za 11 feb 2012 - 15:49:29

Re: Update rt3

Bericht door Zwabber » wo 18 feb 2015 - 23:24:16

Het kan op 2 manieren;
- iso op cd branden en updaten
- iso uitpakken, bestanden op cd branden en updaten.
Hierlangs afknippen en weggooien.

Daantje26
Berichten: 12
Lid geworden op: ma 16 feb 2015 - 20:43:25

Re: Update rt3

Bericht door Daantje26 » wo 18 feb 2015 - 23:34:20

Bedankt ik ga er morgen mee verder maar houd jullie op de hoogte.

DieselTDi
Berichten: 87
Lid geworden op: za 23 mar 2013 - 23:09:24
Locatie: Zwolle

Re: Update rt3

Bericht door DieselTDi » di 28 apr 2015 - 14:28:54

Rt3 is er in zowel Can als Van hoor...
Misschien daar de verwarring om?
Peugeot 308 1.6D SW 2015, Fiat Panda 1.2 2e auto
Je hoeft niet gestoord te zijn, maar het maakt de wereld wel wat beter te verdragen.
Ex Peugeot 307 1.6 Hdif SW Oxygo RT3 2006 rijder

Gebruikersavatar
Doornekamp33
Berichten: 16569
Lid geworden op: di 03 mar 2009 - 19:22:18
Locatie: Hoevelaken.

Re: Update rt3

Bericht door Doornekamp33 » di 28 apr 2015 - 14:36:24

Ja, dat staat ook duidelijk in dit draadje, maar als de dealer het niet snapt of wil begrijpen word het lastig. :roll: :roll: :roll: :roll:
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI <<>>exit, 407 XS<<
>>>>Nu: Black 208 1.4 allure full leder.<<<<

Plaats reactie