RT3 volledig uitbouwen

Alles over navigatiesysteem in de Peugeot 307
Af fabriek (RT3 of RT4) of achteraf inbouw.

Moderator: CvW

Plaats reactie
danielbloem
Berichten: 57
Lid geworden op: zo 02 aug 2009 - 13:30:25
Locatie: Zevenaar

RT3 volledig uitbouwen

Bericht door danielbloem » do 12 nov 2015 - 17:10:37

Hallo,

In onze 307 zit een RT3 navigatie met groot kleurenscherm.
Graag wil ik deze volledig uitbouwen en een dubbeldin navigatieradio plaatsen.

Moet ik voor de uitbouw alleen de radio met scherm uitbouwen, of zit er ook nog een navigatiecomputer in?

Wie heeft er tips?

Groeten Daniel

Gebruikersavatar
Doornekamp33
Berichten: 16545
Lid geworden op: di 03 mar 2009 - 19:22:18
Locatie: Hoevelaken.

Re: RT3 volledig uitbouwen

Bericht door Doornekamp33 » do 12 nov 2015 - 18:35:36

Goed studeren, RT uiitbouwen is hogere wiskunde, ivm de boordcomputer functies, afwijkende bekabeling.
Simpeler is een andere 307 nemen zonder RT maar met een RD.
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI <<>>exit, 407 XS<<
>>>>Nu: Black 208 1.4 allure full leder.<<<<

danielbloem
Berichten: 57
Lid geworden op: zo 02 aug 2009 - 13:30:25
Locatie: Zevenaar

Re: RT3 volledig uitbouwen

Bericht door danielbloem » do 12 nov 2015 - 18:57:05

Hahaha, oké

Nee dat uitbouwen zal geen probleem zijn, en het programeren van een ander scherm ook niet.

Gebruikersavatar
Doornekamp33
Berichten: 16545
Lid geworden op: di 03 mar 2009 - 19:22:18
Locatie: Hoevelaken.

Re: RT3 volledig uitbouwen

Bericht door Doornekamp33 » do 12 nov 2015 - 19:22:30

Denk je dat het een makkie is, maak dan voor ons een how-to, gaat de RT3 bij mijn 407 er ook gelijk uit, iedereen zegt dat het niet mogelijk is. :shock: :shock:
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI <<>>exit, 407 XS<<
>>>>Nu: Black 208 1.4 allure full leder.<<<<

danielbloem
Berichten: 57
Lid geworden op: zo 02 aug 2009 - 13:30:25
Locatie: Zevenaar

Re: RT3 volledig uitbouwen

Bericht door danielbloem » do 12 nov 2015 - 19:44:28

Dus het is alleen die headunit scherm en kabels?
En een How-to natuurlijk ;-)

Gebruikersavatar
Doornekamp33
Berichten: 16545
Lid geworden op: di 03 mar 2009 - 19:22:18
Locatie: Hoevelaken.

Re: RT3 volledig uitbouwen

Bericht door Doornekamp33 » do 12 nov 2015 - 19:54:13

Ja dat is het makkelijke, maar dan het nieuwe inbouwen word het probleem ben ik bang voor, zodat ook alles nog werkt en in te stellen is.
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI <<>>exit, 407 XS<<
>>>>Nu: Black 208 1.4 allure full leder.<<<<

nsn-aruba
Berichten: 12
Lid geworden op: do 04 dec 2014 - 00:24:58

Re: RT3 volledig uitbouwen

Bericht door nsn-aruba » za 14 nov 2015 - 20:25:23

Doornekamp ik heb mijn rt3 systeem uitgebouwd het duurde tevens wel lang maar dat kwam door omstandigheden en Ji geen tijd had.

Stappen plan in een notendop:
- Wat je moet weten is of je auto van of can is.
- Het display kopen die het best bij type van of can past kost ongeveer 30 a 50 euro.
- Je kan je volledige kabels die naar het display en naar de binnenkant van handschoenenkastje weghalen.
- Enigste wat je moet je doen is kabels maken aan draden bij je bsi als ik goed zeg in ieder geval dat kastje linksonder je stuur.
- Kabels van dat kastje sturen naar het display wat je gekocht heb.
- Aansluiten van het display
- Aanpassingen maken in het pp2000 of dat nieuwere software dat het geen rt3 systeem is en alles werkt zoals het daarvoor deed zonder een rt3.

Wat zie je op dat display:
- je verbruik per 100 km
- je km die je nog kan rijden op tank
- rit verbruik
- datum en tijd.

Ik zelf heb niet de kabels gemaakt aan dat kastje dat iemand anders gedaan op dit forum omdat ik eerst dacht dat het veel lastiger was.
die persoon heet Ji, weet niet wat zijn gebruikers naam is, weet wel dat ik met hem in contact kwam via gentry.
Deze Ji heeft ook mijn software aangepast, dat koste me 60 euro voor aanpassen van draden en software.

Totaal kosten van aanpassen draden en display koste me:
- 60 euro voor quadlock naar iso en
- 60 voor aanpassen en
- 30 euro voor display
wat de kosten maakt van 150 euro. Tevens heb ik het oude rt3 systeem verkocht voor 180 euro.

ik hoop dat dit de vragen van jullie beiden beantwoord.

Gebruikersavatar
Doornekamp33
Berichten: 16545
Lid geworden op: di 03 mar 2009 - 19:22:18
Locatie: Hoevelaken.

Re: RT3 volledig uitbouwen

Bericht door Doornekamp33 » za 14 nov 2015 - 22:28:33

Zal ik eens informeren bij Gentry, ook al weet ik wie je bedoelt met Ji.
407 is trouwens altijd CAN.
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI <<>>exit, 407 XS<<
>>>>Nu: Black 208 1.4 allure full leder.<<<<

danielbloem
Berichten: 57
Lid geworden op: zo 02 aug 2009 - 13:30:25
Locatie: Zevenaar

Re: RT3 volledig uitbouwen

Bericht door danielbloem » ma 16 nov 2015 - 14:32:49

Dus met zoiets is het gemakkelijk te doen ;-)

Afbeelding

nsn-aruba
Berichten: 12
Lid geworden op: do 04 dec 2014 - 00:24:58

Re: RT3 volledig uitbouwen

Bericht door nsn-aruba » ma 16 nov 2015 - 23:15:49

ik denk niet dat, dat de oplossing is. wat je moet doen is 7 draden zie ik, en 1 meter lang maken. zo'n stekker kopje kopen, ik kreeg dat kopje bij het display wat ik kocht.
dan een tang voor bestaande draden dat je er een snede in kan maken maar wat je ook kan doen en dat deed ik dan ga voor die 60 euro langs ji dat is echt geen geld en weet je zeker dat je niet met die bsi kloot. tevens koop je dat display en alles is gelijk goed in 1 uurtje gedaan. hij doet het trouwens ongeveer onder Amsterdam.
Schermafbeelding 2015-11-16 om 22.11.00.png
Schermafbeelding 2015-11-16 om 22.11.00.png (76.08 KiB) 8451 keer bekeken
sorry voor een wazig plaatje maar de forum wou geen grotere foto toelaten en dit maak ik op een macbook die een 3 k scherm heeft, is dat erg lastig. ieder geval dan maak je een kabel die je vast maakt aan die draden die al vast zit aan de bsi. in dit geval is 7215 je display.

en die andere kabel van 60 euro is de kabel van peugeot zelf en die werkt goed, die andere kabels hebben nog wel is problemen, op dit forum staan genoeg voorbeelden.

Plaats reactie