LCD Navigatie RT3 upgraden

Alles over navigatiesysteem in de Peugeot 307
Af fabriek (RT3 of RT4) of achteraf inbouw.

Moderator: CvW

lennart
Berichten: 15
Lid geworden op: wo 04 okt 2017 - 19:42:47

LCD Navigatie RT3 upgraden

Bericht door lennart » wo 04 okt 2017 - 20:24:21

Het scherm van mijn 307 is kapot..
Afbeelding
Ik heb een RT3 CAN autoradio.
Dat dit een bekende Peugeot faal is weet ik dankzij jullie.
Nu kan ik dat mooie oranje scherm voor eenzelfde exemplaar omwisselen, maar dat vind ik zonde.

Daarom heb ik een mooi lcd kleurenscherm, ook RT3, op de kop getikt.
Mooi! Dan past dat bij elkaar en is het slechts een kwestie van Plug and Play! :lol:

Dat dacht ik dus, maar mooi niet..
Dit is namelijk de stekker die naar het oranje schermpje ging:
Afbeelding

Dit is de stekker voor het nieuwe LCD scherm :
Afbeelding
Afbeelding

Dus de stekker past gewoon niet op de nieuwe.
Ben nog steeds overtuigd dat het wel moet lukken.
Het scherm komt notabene van een RT3 autoradio!

Beiden systemen hebben navigatie en dezelfde software (uitgaande dat die andere ook CAN is).
Ik zie 6 kabeltjes, is er een manier hoe ik deze kan matchen en weten jullie hoe?
Hulp wordt gewaardeerd!

RVP
Berichten: 94
Lid geworden op: zo 20 aug 2017 - 17:43:11

Re: LCD Navigatie RT3 upgraden

Bericht door RVP » wo 04 okt 2017 - 20:30:56

De 2 glasvezelkabels zijn doorgeknipt, komt nooit meer goed.

lennart
Berichten: 15
Lid geworden op: wo 04 okt 2017 - 19:42:47

Re: LCD Navigatie RT3 upgraden

Bericht door lennart » wo 04 okt 2017 - 20:44:35

Pff is dat glasvezel...
Enig idee waar dat specifiek voor is?

Ook overzetten van de andere 5 koper kabeltjes zodat het dan wel werkt is ook niet mogelijk?

Gebruikersavatar
dircos1980
Berichten: 1322
Lid geworden op: wo 27 feb 2013 - 11:53:41
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: LCD Navigatie RT3 upgraden

Bericht door dircos1980 » wo 04 okt 2017 - 21:12:32

Enigste optie is de complete kabelboom vervangen door de kabelboom waar dat mooie kleurenscherm uit gekomen is. Helaas is het stekkertje eraf geknipt dus dat gaat niet werken...
Peugeot heeft voor elke versie een andere kabelboom, zo had ik bijv. geen luidsprekerdraden vanaf de radio naar de achterportieren....
Sinds april 2010 in het bezit van:
307sw 1.6 16v LPG G3 (AG) Bj 9-2003 441.750km
Vorige auto's: 205D Forever - 306 XSi - 406 2.0 16v

Gebruikersavatar
steven_vanheukelom
Berichten: 1921
Lid geworden op: wo 05 mar 2014 - 21:01:21
Locatie: Leopoldsburg, België

Re: LCD Navigatie RT3 upgraden

Bericht door steven_vanheukelom » wo 04 okt 2017 - 21:14:32

Het kleurenscherm op je standaard stekker aansluiten, Peugeot kennende --> nevernooitnie! Ik ben er met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid van overtuigd dat je dit nooit klaar krijgt zonder de volledige bijhorende kabelboom te wisselen, en waarschijnlijk nog wel enkele andere componenten.

Gebruikersavatar
Doornekamp33
Berichten: 16440
Lid geworden op: di 03 mar 2009 - 19:22:18
Locatie: Hoevelaken.

Re: LCD Navigatie RT3 upgraden

Bericht door Doornekamp33 » wo 04 okt 2017 - 21:46:44

De RT3 moet je ook nog wisselen voor een RT3 die een kleurenscherm kan aansturen, en voor zover ik weet moet er ook nog de kabelboom aangepast worden naar de radio, dit buiten de bekabeling naar het scherm.
Dan nog alles omprogrammeren, en dan hopen dat het werkt, dus plug and pray.

En dat glasvezel is voor het beeld doorgifte naar het scherm.
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI <<>>exit, 407 XS<<
>>>>Nu: Black 208 1.4 allure full leder.<<<<

lennart
Berichten: 15
Lid geworden op: wo 04 okt 2017 - 19:42:47

Re: LCD Navigatie RT3 upgraden

Bericht door lennart » wo 04 okt 2017 - 21:56:39

Thanks voor de antwoorden allemaal!
Op 1 avond zoveel antwoorden voor een auto die al 9 jaar niet meer wordt gemaakt.
Mooi forum!
Doornekamp33 schreef:De RT3 moet je ook nog wisselen voor een RT3 die een kleurenscherm kan aansturen, en voor zover ik weet moet er ook nog de kabelboom aangepast worden naar de radio, dit buiten de bekabeling naar het scherm.
Dan nog alles omprogrammeren, en dan hopen dat het werkt, dus plug and pray.
Daar ging ik dus de mist mee in..
Denken dat als de radio hetzelfde is alles op elkaar zou moeten passen..
Dat schermpje ga ik gewoon op Ebay en Marktplaats zetten.

De hele radio, cd wisselaar, kabelboom en lcd unit vervangen is voor mij niet de moeite waard.

Nu zoeken naar een oranje scherm voor een RT3 CAN radio met 6 pins stekker.
Iemand tips?

Gebruikersavatar
dircos1980
Berichten: 1322
Lid geworden op: wo 27 feb 2013 - 11:53:41
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: LCD Navigatie RT3 upgraden

Bericht door dircos1980 » wo 04 okt 2017 - 22:27:14

Makkelijker en dichterbij kan niet :lol:
https://m.venauto.nl/contact/
Sinds april 2010 in het bezit van:
307sw 1.6 16v LPG G3 (AG) Bj 9-2003 441.750km
Vorige auto's: 205D Forever - 306 XSi - 406 2.0 16v

lennart
Berichten: 15
Lid geworden op: wo 04 okt 2017 - 19:42:47

Re: LCD Navigatie RT3 upgraden

Bericht door lennart » do 05 okt 2017 - 11:08:36

dircos1980 schreef:Makkelijker en dichterbij kan niet :lol:
https://m.venauto.nl/contact/
Thanks daar had ik zelf niet eens aan gedacht :roll:

Jammer genoeg geen succes daar..
Na rondkijken hier op het forum en rondzoeken op Ebay blijkt mijn scherm een zeldzaamheid.

Heb een specialist op marktplaats gemaild met het onderdeelnummer (https://www.marktplaats.nl/verkopers/134346.html).
Ook maar gewoon de dealer gemaild met vraag wat het kost.

Hopelijk komt hier iets uit, anders toch reparatie overwegen maar dan ben ik toch bang dat het weer met warme dagen/ na verloop van tijd mis gaat met het scherm...

Gebruikersavatar
dircos1980
Berichten: 1322
Lid geworden op: wo 27 feb 2013 - 11:53:41
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: LCD Navigatie RT3 upgraden

Bericht door dircos1980 » do 05 okt 2017 - 15:36:58

Op Aliexpress zie ik wel eens strips te koop die het scherm verbindt met de printplaat. Het schijnt als je dat onderdeel vervangt dat dan je pixelprobleem opgelost is.
Ik heb het zelf nog niet geprobeerd dus weet het verder niet.
Sinds april 2010 in het bezit van:
307sw 1.6 16v LPG G3 (AG) Bj 9-2003 441.750km
Vorige auto's: 205D Forever - 306 XSi - 406 2.0 16v

Gebruikersavatar
Doornekamp33
Berichten: 16440
Lid geworden op: di 03 mar 2009 - 19:22:18
Locatie: Hoevelaken.

Re: LCD Navigatie RT3 upgraden

Bericht door Doornekamp33 » do 05 okt 2017 - 19:45:37

Dircos, heb je daar een linkje van, wil het wel eens proberen op mijn 407 scherm, zelfde probleem als de vraagsteller.
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI <<>>exit, 407 XS<<
>>>>Nu: Black 208 1.4 allure full leder.<<<<

Gebruikersavatar
dircos1980
Berichten: 1322
Lid geworden op: wo 27 feb 2013 - 11:53:41
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: LCD Navigatie RT3 upgraden

Bericht door dircos1980 » do 05 okt 2017 - 20:39:27

1 ST Platte LCD Connector voor Citroen C5 Citroen Xsara en Peugeot 307 PIXEL Lint Kabel
http://s.aliexpress.com/YjqAf2QZ
(from AliExpress Android)
Sinds april 2010 in het bezit van:
307sw 1.6 16v LPG G3 (AG) Bj 9-2003 441.750km
Vorige auto's: 205D Forever - 306 XSi - 406 2.0 16v

lennart
Berichten: 15
Lid geworden op: wo 04 okt 2017 - 19:42:47

Re: LCD Navigatie RT3 upgraden

Bericht door lennart » do 05 okt 2017 - 20:53:34

Doornekamp33 schreef:Dircos, heb je daar een linkje van, wil het wel eens proberen op mijn 407 scherm, zelfde probleem als de vraagsteller.
Look what I found on AliExpress
http://s.aliexpress.com/6bqmaeYj

Zoiets denk ik en dat erop solderen?
Heb alleen twijfels of het werkt..
Weet niet of ik dat aan zou durven :D

Overigens contact gehad met de dealer.
Nieuw scherm kost me 800,- :o
Absurd dat daar zoveel voor gevraagd wordt..

Wordt dus in mijn geval of zelf repareren of dat voor +- 200,- een bedrijf laten doen.

lennart
Berichten: 15
Lid geworden op: wo 04 okt 2017 - 19:42:47

Re: LCD Navigatie RT3 upgraden

Bericht door lennart » do 05 okt 2017 - 21:15:33

Doornekamp33 schreef:Dircos, heb je daar een linkje van, wil het wel eens proberen op mijn 407 scherm, zelfde probleem als de vraagsteller.
https://m.dhgate.com/product/topcartool ... tml#pd-112
Daar je een kit met speciale soldeerbout.
Mocht je het proberen, ben benieuwd en succes.
Voor mij toch iets teveel risico en als het misgaat..
800,- :wink:

Gebruikersavatar
Doornekamp33
Berichten: 16440
Lid geworden op: di 03 mar 2009 - 19:22:18
Locatie: Hoevelaken.

Re: LCD Navigatie RT3 upgraden

Bericht door Doornekamp33 » do 05 okt 2017 - 21:41:06

Dank je, ga er eens naar kijken, heb het probleem alleen met warm weer, dus nog geen haast, maar als ik er wat mee doe dan laat ik het weten.
>No questions in PB please !!! I have no secretary >< questions ? only on the forum ! THX<
>>Exit, 307 XSI <<>>exit, 407 XS<<
>>>>Nu: Black 208 1.4 allure full leder.<<<<

Plaats reactie