Vrijschakeling RT3

Alles over navigatiesysteem in de Peugeot 307
Af fabriek (RT3 of RT4) of achteraf inbouw.

Moderator: CvW

Gebruikersavatar
Gentry
Berichten: 3312
Lid geworden op: za 13 aug 2005 - 22:11:55
Locatie: Regio Eindhoven

Vrijschakeling RT3

Bericht door Gentry » wo 12 sep 2007 - 12:47:11

Dit kwam ik tegen op een duitse site:
http://www.french-power.com/product_inf ... 7-807.html
Geen Peus meer

Gebruikersavatar
smollie307
Berichten: 1017
Lid geworden op: vr 08 dec 2006 - 14:43:34
Locatie: 013

Bericht door smollie307 » wo 12 sep 2007 - 16:28:11

wat kan je ermee? :?
groeten van Bart
Afbeelding
307 SW HDi 2.0 110pk Rouge Lucifer 17"Challengers, chromen grill

IlgrandeLeone307
Berichten: 889
Lid geworden op: ma 14 mei 2007 - 19:17:31
Locatie: België

Bericht door IlgrandeLeone307 » wo 12 sep 2007 - 16:35:52

toevallig ook iets voor VAN?

grtz

Gebruikersavatar
Zoomy
Berichten: 4386
Lid geworden op: zo 17 sep 2006 - 20:51:53
Locatie: Oldenzaal
Contacteer:

Bericht door Zoomy » wo 12 sep 2007 - 20:42:21

smollie307 schreef:wat kan je ermee? :?
...in elk geval kopen...maar ook pianospelen, zwemmen, abseilen, TV kijken... :wink: :wink: :wink:
...Dear life. When I asked if my day could get worse, it was a rhetorical question, not a challenge... :/

Gebruikersavatar
Zoomy
Berichten: 4386
Lid geworden op: zo 17 sep 2006 - 20:51:53
Locatie: Oldenzaal
Contacteer:

Bericht door Zoomy » wo 12 sep 2007 - 20:44:13

IlgrandeLeone307 schreef:toevallig ook iets voor VAN?

grtz
Bedoel je voor 149 euro, van 179 euro??... :roll: :roll:
...Dear life. When I asked if my day could get worse, it was a rhetorical question, not a challenge... :/

Gebruikersavatar
Lainke_feest
Berichten: 20
Lid geworden op: za 30 sep 2006 - 17:18:18
Locatie: Brussegem (België)

Bericht door Lainke_feest » wo 26 sep 2007 - 22:38:00

Ik betrouw die goedkope prullen niet. Een degelijke CAN-bus interface kost ongeveer € 500 en dan moet je nog voorzichtig zijn.
Aangezien je het snelheidssignaal beïnvloed stel ik me vragen of het origineel navigatiesysteem niet in de knoop zal geraken. Dat navteq ding is zonder geknoei al een probleemgeval

Als je geknoei wil moet je knoeien op je CAN-netwerk
307 SW Navteq 2.0HDI

Gebruikersavatar
veltje
Berichten: 295
Lid geworden op: zo 10 feb 2008 - 11:31:30
Locatie: purmerend

Bericht door veltje » ma 24 mar 2008 - 17:53:33

Lainke_feest schreef:Ik betrouw die goedkope prullen niet. Een degelijke CAN-bus interface kost ongeveer € 500 en dan moet je nog voorzichtig zijn.
Aangezien je het snelheidssignaal beïnvloed stel ik me vragen of het origineel navigatiesysteem niet in de knoop zal geraken. Dat navteq ding is zonder geknoei al een probleemgeval

Als je geknoei wil moet je knoeien op je CAN-netwerk
hele maal mee eens
doe dit alleen als je weet wat je doet
gr veltje
peugeot 307 xsi 2.0 16v automaat
pda tomtom + nokia ck7w + ipod interface voor rd3+achterklepspoiler+nieuw type zijknipper lichten+devil achterdemper+xenon 8000k+orgineel klasse 3 allarm

Gebruikersavatar
Kitt
Berichten: 200
Lid geworden op: zo 07 aug 2005 - 20:06:47
Locatie: Bavikhove ( België )
Contacteer:

Bericht door Kitt » di 03 jun 2008 - 19:34:05

een vriend van me heef ook dergelijk iets ingebouwd in zijn nieuwe VW Touareg .. werkt perfect .. hij kan het zelfs uitzetten door een bepaald aantal keren op het knopje te drukken van zijn elektrische ruit . ( er schijnen in duitsland hoge boetes op te zijn .. )
Peugeot 307SW Quiksilver 2.0 HdiF 136pk ( Feb 05 )
17" Velgen - Cruise control
Brodit Proclip
Kenwood DNN-9250DAB

Gebruikersavatar
liondriver
Berichten: 91
Lid geworden op: ma 04 feb 2008 - 16:45:39

Bericht door liondriver » zo 22 jun 2008 - 22:36:53

Dit kastje zorg er toch voor dat je dvd kan blijven spelen boven 5 km uur? Zit ik ook aan te denken dit op 1 of andere manier voor mekeaar te krijgen. Jammer dat ie ook uitschakeld als er alleen audio in gaat, anders kon je een muziek-dvd afspelen.

Gebruikersavatar
martijn-1974
Berichten: 1
Lid geworden op: di 05 aug 2008 - 19:31:47

Vrijschakelen RT3

Bericht door martijn-1974 » di 05 aug 2008 - 19:42:55

Het LCD scherm van een RT3 is eenvoudig aan te passen door wat (nauwkeurig) soldeerwerk.
Je kunt dan met een schakelaar kiezen tussen de originele werking of "video aux ingang direct"
Bij een VAN uitvoering kunnen de audio ingangen door de dealer ingesteld worden als AUX, terwijl dit bij de CAN uitvoering standaard is.

Succes !
307 SW 1.6 16v Oxygo Gris Fer (08-2006)
RT3 (modded), 16" Cotya

Gebruikersavatar
liondriver
Berichten: 91
Lid geworden op: ma 04 feb 2008 - 16:45:39

Bericht door liondriver » di 05 aug 2008 - 21:33:50

En wat moet er dan precies gesoldeerd? Misschien een tekeningetje? Vast bedankt

Gebruikersavatar
axl
Berichten: 758
Lid geworden op: vr 29 jul 2005 - 00:14:38

Bericht door axl » di 05 aug 2008 - 21:37:28

@lion

jij hebt een RT4, daar kan het niet bij.

alleen een Rt3 kan je hardwarematig vrijschakelen.

axl
jossie schreef:Franse electronica: wat er niet op zit, gaat ook niet stuk.
axl schreef:Duitse electronica:ook al zit het er niet op, je betaalt er wel voor

Gebruikersavatar
liondriver
Berichten: 91
Lid geworden op: ma 04 feb 2008 - 16:45:39

Bericht door liondriver » wo 06 aug 2008 - 00:14:05

Ok, weet ik dat ook weer. :)

Gebruikersavatar
Jurie92
Berichten: 31
Lid geworden op: wo 01 okt 2014 - 13:47:54

Re: Vrijschakeling RT3

Bericht door Jurie92 » wo 01 okt 2014 - 14:20:24

Ik weet niet of ik mijn vraag hieronder mag plaatsen, aangezien het om hetzelfde gaat.

Ik zelf heb een RT3 en zou deze graag vrijschakelen zodat ik mijn telefoonscherm via video kan aansluiten. Nu ben ik zelf totaal niet handig en zou dit dus ergens moeten laten doen. Weet iemand waar ik hiervoor terecht kan in provincie Gelderland of Noord Brabant?

Wat heeft dit daarnaast voor een gevolgen voor de (BOVAG) garantie en in welke landen is dit niet toegestaan? Nu meende ik dat Nederland dit met een oog dicht toestaat?

Tot slot nog de vraag of het mogelijk is een achteruitrijcamera op deze ingang aan te sluiten die automatisch aanspringt als ik hem in z'n achteruit zet? Dus dat hij dan automatisch naar de video ingang springt?

Alvast bedankt!

EDIT 03-10-2014 14:01:
Ik kwam net dit tegen op een Volkswagen Forum: http://www.vwpassat.nl/viewtopic.php?f=125&t=42036
Is dit er ook niet voor de RT3? Dat zou natuurlijk een stuk makkelijker zijn?
Eigenaar Peugeot 307 Oxygo - 2007

Gebruikersavatar
chrisenmar
Berichten: 537
Lid geworden op: wo 18 feb 2009 - 21:14:20
Locatie: Breda

Re: Vrijschakeling RT3

Bericht door chrisenmar » do 15 jan 2015 - 08:40:52

RT3 kan ik met de laptop vrijschakelen. RT4/5 serie ga ik binnenkort proberen.
Peugeot 307 SW 2.0 16V Navteq uit 2004 op LPG-G3. Kleur: Gris Fer.
ESP, Xenon-koplampen, Xenon verstralers, Pack visibilite, afn. trekhaak, pdc, alarm. Banden: Michelin Primacy 3.

Volkswagen Golf VIII 1.6 TDI Bluemotion Highline 5D Kleur: Pacific Blue

Plaats reactie