Stoelen Citroen Picasso passen in 307 SW!

Die mogen toch ook wel eens gemeld worden :)

Moderator: Doornekamp33

Plaats reactie
Peter Wieriks
Berichten: 6
Lid geworden op: vr 27 okt 2006 - 13:02:47
Locatie: Houten

Stoelen Citroen Picasso passen in 307 SW!

Bericht door Peter Wieriks »

Mischien is dit wel algemeen bekend (?) maar ik zag het nergens in de forums vermeld: achterstoelen uit een Citroen Picasso blijken gewoon te passen in de 6e/7e stoelposities van de 307 SW!
Zojuist uitgeprobeerd met de buurman. Je moet de buitenste stoel hebben (niet de middelste) en het enige dat moet worden aangepast is dat twee plastic kapjes onderaan de Picasso-stoelen eraf moeten worden geklikt.
Het bevestigingssysteem is volkomen identiek. Citroen en Peugeot komen natuurlijk uit dezelfde PSA stal (de klimaatunit is bv ook precies hetzelfde)

Hoera! Ik heb geen bevriende 307 SW rijders in de buurt om een stoel van te lenen, en nu kan is dus heel makkelijk vooruit.

Peter
Gebruikersavatar
Zoomy
Berichten: 4368
Lid geworden op: zo 17 sep 2006 - 20:51:53
Locatie: Oldenzaal
Contacteer:

Bericht door Zoomy »

Kijk...DAT benne nog es goeie berichten...thnx for the tip 8)
...Dear life. When I asked if my day could get worse, it was a rhetorical question, not a challenge... :/
Gebruikersavatar
Aupt
Berichten: 3
Lid geworden op: di 29 aug 2017 - 12:34:37

Re: Stoelen Citroen Picasso passen in 307 SW!

Bericht door Aupt »

ik ben van de week ook bezig geweest met de stoelen uit de xsara picasso.
Ik lees hier verder heel weinig over op het forum daarom hieronder mijn bevindingen.
Ik heb drie stoelen van de picasso op de kop getikt bij de sloop.
na het verwijderen van de kapjes past de rechterstoel perfect achterin, deze is qua bevestiging helemaal compactible met de buitenste stoelen van de 307 sw. En makkelijk in- en uit te zetten. De middelste stoel past ook maar daar is wat krachtinspanning en handigheid voor nodig. Maar dan zit hij wel goed stevig vast. Deze is dus niet geschikt om er snel in- en uit te zetten. dit komt door de haken aan de voorkant die net iets verschoven zijn t.o.v. de achterste bevestitingspunten. De linker stoel echter past echter helemaal niet. Ik heb even gekeken waar dit door komt, de houders waaraan de haken bevestigd zijn zitten precies andersom met de rechterkant, waardoor de achterste bevestigingspunten niet op hun plek vallen. Evt. heb ik hier wel een fotootje van voor de geïntereseerden om duidelijk te maken wat ik bedoel.
Als je een beetje handig bent is dit wel te verhelpen maar dan moet je boren, zagen en/of lassen in het stoelframe. (overigens is de bekleding vrij makkelijk te verwijderen en terug te plaatsen. )
daarnaast heb ik nog een opmerking over de gordels. De stoelen hebben niet, zoals bij de sw, aan twee kanten bevestigingspunten voor de gordels. (De middelste waarschijnlijk wel maar dat weet ik niet zeker want die stoel heb ik alweer doorverkocht) Je moet dus voor de driepunts gordel het derde punt ergens aan bevestigen. Ik denk zelf dat ik hiervoor een klimhaak ga gebruiken zodat ik hem ook weer snel los kan klikken.

kortom; als je de stoelen uit de xsara picasso wilt gebruiken; gebruik bij voorkeur de rechterstoel en bedenk iets voor de gordel.
Plaats reactie